søndag 13. mai 2012

Hva maler dere møbler med? Trenger gode tips.

Hva maler dere møbler med? Jeg fikk anbefalt denne Lady malingen på Maxbo i Mandal, som er en vannbasert oljemaling. Men den var helt grusom å male med! Den tørker så fort at det er vanskelig å male en stol så den blir pen på alle sider. Hvis det er en renne et sted, og jeg vil ta den bort med malekosten, blir det stygge striper og merker istedet...så fort tørker denne malingen. Hvilken maling bruker dere?? Gode tips mottas med stor takk, for denne malingen var en skuffende overraskelse og jeg kan ikke forstå at den skal være en god anbefaling til maling av møbler! Å, som jeg savner den gode gamle oljemalingen...29 kommentarer:

 1. Jeg brukte denne malingen på et bord jeg malte og syntes at den var fin å bruke,men kanskje den er verre å bruke på en stol? tenker at det er mer krinkler og kroker på en stol..

  SvarSlett
 2. Min pappa malte ett TV bord med lady nr.15.
  Det ble kjempebra, men han hadde to strøk, og grunnet med heftgrunn.
  Lykke til.
  Klem fra Kaia

  SvarSlett
 3. Ja, det er sikkert lettere å bruke denne malingen på et bord. Men akk og ve...det blir ikke pent nok på stolene.Jeg synes også selve flatene blir mer stripete enn jeg liker det. Håper noen har noen tips til meg, jeg får vente å se.

  SvarSlett
 4. Vi har brukt denne, og har vært veldig fornøyd med resultatene. Har brukt lakkrulle å male med, og ofte grunning/heftgrunn under.
  Håper du finner maling du blir fornøyd med!
  Klem, Marianne.

  SvarSlett
 5. Ånei...jeg som hadde gledet meg sånn til å bruke den...
  Får du ikke tak i vanlig Lady classic 40?
  Klem Iris

  SvarSlett
 6. Hei! Et alternativ til denne malingen er beckers supreme finish. Den er ikke er like "sticky" som jotun sin, pluss at den flyter bedre utover, og ikke blir så stripete. Jeg er jo maler, så har prøvd det meste, og faller som regel alltid tilbake til beckers :) Men det er jo uansett en utfordring å male stoler da, og man må jobbe ganske fort :/ Legg våte håndkler etc rundt stolen for å få opp luftfuktigheten, og ikke mal med vinduer og dører oppe.
  Det hjelper!

  Lykke til :)
  *monica

  SvarSlett
 7. Skal snakke med Richard på jobben på mandag, å høre om han har noen gode tips. Men det jeg har merket meg hittil er jo sant, huske på å grunne. Men er det stolene ved bordet som vi snakker om, de hvite?

  SvarSlett
 8. Og ellers, så bare gi meg så mye informasjon som du har om hva du har brukt før, etc. Spørre SIB også hvis det skulle være noe^^

  SvarSlett
 9. Takk for tips Monica, ekstra bra å få tips fra en vaskeekte maler da!! Vet ikke om vi har Beckers i Mandal, men det skal jeg sjekke. Jotun sin flyter ikke utover i det hele tatt, de stripene som kosten lager - de BLIR der! Leste på nett at noen bruker gulvmaling til møbler, kjenner du til det??

  SvarSlett
 10. Til Iris! Takk for respons på mitt maleproblem. Er Lady classic 40 vannbasert oljemaling slik som den jeg holder på med nå?? Er det en maling du selv har hatt gode resultater med??

  SvarSlett
  Svar
  1. Lady Classic 40 står fortsatt på Jotun sine produktsider, så jeg vil tro den er i handel. Det står at pensler rengjøres med white spirit og at den er overmalbar først etter 24 t så jeg regner med det vanlig oljemaling: ) Jeg husker ikke om det var denne jeg brukte sist jeg malte sjenken...

   Slett
 11. Rudi - jeg har svart deg på fb =)

  SvarSlett
 12. Jeg har prøvd mye forskjellig. Tenkte jeg skulle male noe i kveld. Noe skal males med vanlig oljemaling fra Jotun (Classic 40 heter den kanskje) og noe med Supreme Finish. Lenge siden jeg har brukt Supreme Finish, men skal bli spennende å se.
  Jeg malte senga mi med Bengalakk og den ga ingen striper. Kanskje det er et alternativ?

  Ikke størst peil på maling jeg heller egentlig, men føler jeg har prøvd endel nå. Malt med en annen vannbasert fra Jotun, og den ga striper (den vanlige interiørmalinga). Har dog også hørt at noen maler med gulvmaling, det er vel for å at det ikke skal bli så slitt veldig fort..

  Lykke til!

  SvarSlett
 13. Er enig med deg om at oljemalingen er bedre....men nå er jo den vanskelig å få fatt på!
  Har brukt masse av supreme...og man venner seg til den :)
  Men så må der jo brukes flere strøk....så tålmodig må man være!
  Tror jeg vil følge en anbefaling over her og prøve Beckers sin :)

  SvarSlett
 14. Ja,oljemaling går nesten ikke an og få tak i lenger. Har hatt mange irriterende maleprosjket med vannmaling. Men nå har jeg vent meg litt mer til den,siden man ikke har andre valg :/
  Klem

  SvarSlett
 15. Hei!
  Det er jo så utrolig mye forskjellig man kan male med i dag:) jeg maler med Baronesse 18 glans og vannbasert. Er alltid fornøyd med resultatet og jeg maler mye:) Bruker vannbasert fordi olje.maling gulner så fort.
  Fortsatt god kveld

  Klem Merete

  SvarSlett
 16. Hei!
  Jeg jobber i en Byggmakker butikk der jeg har ansvar for hele malingsavd.
  Jeg anbefaler deg å bruke Beckers sine produkter, til møbler bruker du produktet som heter Elegant Aqua, den får du i tre forskjellige glanser, 10, 40 og 70.
  Jeg har jobbet med maling i snart 7 år nå så jeg har prøvd det meste som finnes på markedet.
  Av erfaring så er ikke Jotun sine produkter de beste rett og slett for de tørker for fort, det blir skjolder fordi man ikke får strøket ut maling ordentlig.
  Elegant Aquaen er ett vanntynnet produkt som er svanemerket, det tørker fort men ikke for fort;)
  Konsistensen på malingen kan sammenlignes med ett rent oljeprodukt (ikke supreme der det er brukt vann som tynningsmiddel) malingen er da like "elastisk" som ett oljeprodukt men man får tørketidene og kvaliteten fra en vanntynnet maling;)
  Dvs at man faktisk får strøket malingen ut og får det jevnt;)
  Jeg har brukt Beckers på alt av møbler jeg har pusset opp (og det er en god del;).
  Er super fornøyd og det er kundene som handler hos meg også.
  Håper ikke du er helt forvirret nå, er lettere å fortelle alt enn å skrive;)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 17. Jotun Lady Classic er ett rent oljeprodukt som er på vei ut av sortimentet.
  Erstatningen er da Supreme serien.
  Det er fremdeles ett oljeprodukt, men det er brukt vann som tynningsmiddel istedet for white spirit.
  Det er den veien det går både på interiør siden og eksteriør.
  Det blir mer vanlig å bruke vann som tynning, det er mer miljøvennlig samtidig som man faktisk sitter igjen med mer maling, altså tørrstoffer.
  Ta for eks. treoljen til Jotun, der er det så mye white spirit i produktet at man bare sitter igjen med 35 - 40 % av produktet når all white spiriten er dunstet vekk.

  SvarSlett
 18. Jeg har brukt gulvmaling den er god å jobbe med og tåler en støyt. Eneste som er dumt med den er at det er olje maling og den gulner etter en stund. Har brukt supreme på vinduene og er kjempe fornøyd men den til det bruket.

  Klem Anita

  SvarSlett
 19. Vi bruker Blankett 15 fra Nordsjø og synes den fungerer meget bra. Ved møbler som utsettes for mye slitasje bruker vi Epolan V gulvmaling som også flyter godt,og har litt høyere glans. Gi oss gjerne tilbakmelding hva du synes om du får prøvd den. Tror du vil like den :)Hvis det er møbler med veldig mye krok/krok og detaljer setter vi til en skvett med Floetol fra Owatrol. Dette er noe lurium som forlenge tørketiden på vanntynnbar maling.

  Mvh Heidi

  SvarSlett
 20. Har også hørt at Beckers sin er bra, men ikke testet :) Lykke til.

  Heidi

  SvarSlett
 21. Jepp, den funker! Jeg pleier å ta en dæsj jeg. He he. Ca 10% kanskje. I allefall ikke noe mer. Den gir også bedre flyt. På veldig varme dager når folk kjøper maling hos oss og skal male samme dag setter vi til litt at dette gratis til våre kunder. De nye malingstypene er helt håpløse å jobbe med om det er mange og tjue grader i luften. Uansett er noen bedre enn andre, og litt enig med deg ang Jotun sin. Lykke til. Om butikken du handler i ikke har denne på lager bør de bestille den til deg.

  Mvh Heidi

  SvarSlett
 22. Ja den lady malingen er ikke den beste til møbler.Jeg har en veninne som maler allt hun kommer over ,og hun bruker gulvmaling,da denne holder lengre og er tåler en del hvis møblet skal brukes over tid.

  Klem Fra Eva Helen

  SvarSlett
 23. Lady classic(oljemalingen) gulner veldig, ellers er min erfaring at oljemaling er mer slitesterkt enn vannbasert på bruksmøbler, f.eks. stoler og bord. Jeg har fått tips om at gulvmaling er mye sterkere og mye bedre, og at det beste og mest slitesterke du får er båtmaling! Jeg har ingen erfaring med Beckers maling, men har prøvd vannbasert grunning og maling på møbler, med det resultat at de måtte kastes! Selv om jeg fikk tips i malerforetning. Lykke til:)

  SvarSlett
 24. Hm.. er den typen jeg brukte sist jeg malte, men det var en kommode, så alt var helt flatt..
  Håper du får noen supre tips:)
  Håper du har en fin start på ny uke:)
  Klem

  SvarSlett
 25. Har malt en del møbler og div med forskjellige malingstyper. En stund malte jeg alt med jotun 3 stjernes vannbasert gulvmaling. Kjempefin og tynn maling, men som er litt for matt slik at det lett blir flekker som er vanskelig å vaske bort. Så nå males alt fremdeles med jotun gulvmaling, rubber med fint sandpapir før jeg tar sistestrøket med god gammel oljemaling. Når alt kommer til alt, er det jammen oljemalingen som gir finest finish. Så får man bare tåle litt malingslukt i huset en dag :o))
  Ha en fin dag
  Klem :o)

  SvarSlett
 26. Er mest glad i Becker men har brukt Jotun panel eller veggmaling, ellers bruker jeg primært vannbasert maling. (ikke Flugel)Synes det er greit å jobbe med noe som ikke lukter for mye.....så gir jeg det heller et strøk eller to med lakk til slutt.
  Har malt med bengalakk noen ganger, men for ei som har en tendens med å få maling de stedene hun helst ikke skal ha det...hehe.....

  SvarSlett
 27. jeg driver malerfirma sammen med mannen min, står til knes i maling hver dag. Det finnes en oljebasert igjen, den heter Palett og føres av Trønsdal Fargehandel i Trondheim, de sender deg maling.Palett tilhørte tidligere Steen-Hansen i Bergen som i fjor ble overtatt av Flugger.
  "hele trondhjem" iler til Trønsdal får å få fatt i Palett.
  Ring dem, kanskje de kan sende til deg, veldig søte og snille gutter. Han ene har kone fra Kr.sand,er ofte der nede. Ligger vel i samme strøket..................

  SvarSlett
 28. Jeg bruker Quick lacl til alle møbler jeg restaurerer. Bruker den høyeste glansen som er 80 tror jeg. Blir alltid et godt resultat.

  SvarSlett