mandag 30. august 2010

Plukk sommeren inn

Vi har hatt noen deilige soldager her i Mandal i det siste, og mange av rosene mine blomstrer for annen gang. Siden vi er mindre ute nå på sensommeren og måltidene for lengst nytes innendørs, plukker jeg sommeren inn i stua. I dag ble det noen rosa fylte skjønnheter i en skål. Jeg har ikke fått tittet innom dere på noen dager, men i kveld har jeg store planer om å sette meg godt til rette og komme på besøk til dere =) Vi blogges!

fredag 27. august 2010

Medisin-flaske med pipette



En unik og helskjønn medisinflaske med pipette. Jeg bruker den blandt annet til flytende såpe på badet og det gjør nesten en håndvasken til en aldri så liten opplevelse =) Etiketten følger ikke med, men denne etikett-serien kommer snart for salg her. Medisinflasken kan også brukes til oppvaskmiddel, kjempetøff å ha stående ved kjøkkenvasken. Denne flasken er virkelig blitt en stor favoritt hos meg. PS! Jeg fikk tips fra bloggen "Himmelriket" at den ville passe perfekt til å ha badeolje i også. God ide! Pris kr. 189,-

tirsdag 24. august 2010

Etiketter til skolebøker - romantisk stil




Etiketter til skolebøkene. Det er 6 etiketter i settet og de leveres i en matchende mappe. Utgangspunktet for denne designen er en vintage parfymelabel og et såkalt calling card, forløperen til våre visittkort. Dette ble et søtt og romantisk sett som passer like godt til de søte små som de store skolejentene. Guttene er nok utelukket her...=) PS! Det er ferdig klister på baksiden, så det er bare å sette dem rett på bøkene.Pris kr. 89,-

mandag 23. august 2010

Etiketter til skolebøkene



Da ble jeg ferdig med det ene settet etiketter til skolebøkene.(Det andre settet med romantiske etiketter kommer nok i morgen.) Det er 7 litt røffe etiketter i dette settet og de leveres i matchende mappe. Det er et sitat om kunnskap på hver av dem. Bakgrunnen har jeg laget ved å behandle et stykke papir med kaffe - sprayet på i flere lag og lot det tørke mellom hver gang, og så drysset jeg bittelitt kaffepulver oppå mens det enda var litt fuktig for å få litt liv og tekstur. Så ble det scannet og resten ble til i Photoshop.
Har hatt det så gøy med å lage disse =) Kan tenke meg disse etikettene hadde gjort seg med vanlig gråpapir som bokbind?? Håper de faller i smak hos noen av dere. PS! Det er ferdig klister på baksiden så det er bare å sette dem rett på bøkene.Pris kr. 89,-

Etiketter til skolebøkene

Trenger du etiketter til barnas skolebøker? Jeg er straks ferdig med to sett etiketter - et i romantisk stil og ett i røff stil. De blir lagt ut senere i dag hvis jeg rekker å bli ferdig, eller i morgen. Begge har selvsagt et vintage preg over seg, slik det må være her på Salige Lavendel =)
Ha en koselig dag så lenge, håper det er sol der hvor du er!
Og hjertelig velkommen til mine nye følgere!!

lørdag 21. august 2010

Sol, sand og vind i håret

FOR en deilig dag det har vært her i Mandal i dag. Det er på sånne dager jeg blir minnet om hvorfor vi ikke har flyttet tilbake til Oslo...Jeg er egentlig Oslojente og er nok egentlig temmelig urban. Jeg elsker å sitte på en kaffebar eller tusle i Bogstadveien og før jeg flyttet til Mandal visste jeg knapt forskjellen på kråke og skjære.(Ja, jeg skammer meg en smule over det...) Min kjære er fra Mandal og etter at vi hadde bodd i oslo i 8 år savnet han havet så mye at vi pakket og dro sørover, og her har vi blitt. I dag har vi nemlig vært på strandpromenade. Her har vi flere kilometer med strender, noen store og noen små, som ligger på rekke og rad. Jeg elsker å gå langs strandpromenaden og høre bølgebruset og kjenne vinden i håret. Det finnes nesten ingenting som er så avstressende og vakkert for sjel og sinn. Nå har vi bodd her i snart 11 år og nå ser jeg ikke bare forskjell på kråke og måke, nå HØRER jeg hvilken fugl som synger i trærne. Jepp, det er jeg ganske stolt av =) Jeg har oppdaget naturen og takker min skaper for dette kunstverket som omgir meg på alle kanter!! Den lille hunden vår Naomi elsker også denne turen. Her er det nemlig en hel del pinner og kongler som er midt i hennes interessefelt. Hun hopper og danser og koser seg og gjør turen vår om mulig enda mer lystig og lykkelig.

Etter denne intense sandleken blir det nesten en hel sandstrand i det lille fjeset også. Skjønningen vår =) O lykke, for en deilig dag!

fredag 20. august 2010

Etiketter UTSOLGT!



Sånn ble etikettene på blikkbokser. Litt tøfft eller hva?? Jeg har fått mer og mer sansen for den såkalte fabrikkstilen, at man blander røffe bruksting, gjerne godt brukt, inn i interiøret, og disse blikkboksene tilfører en skikkelig røff tutch synes jeg. Så fant jeg endelig en verdig plass til de gamle skjeene jeg kjøpte på et marked i Frankrike også, de ble en tøff kontrast til de sarte rosa rosene.
Etikettene leveres i en matchende mappe, sånn at man også kan ha den liggende som pynt hvis man vil. (Se bildet over og under.)
Her er oversiktsbilde av etikettene som er i pakken:

Etiketter kan man bruke til så mangt, f.eks kortlaging, scrapping, på tre-kasser og norgesglass/medisinglass og sikkert mye mer. Gode tips tas imot med takk.
Pris pr pakke kr. 89,-

torsdag 19. august 2010

Etiketter

Jeg holder på med å designe etiketter for tiden og bruker antikke etiketter som utgangspunkt. Veldig gøy!! Disse etikettene passer fint på medisinflaskene som etterhvert blir lagt ut her. I et innlegg lenger ned er det avbildet et par brune medisinflasker med noen andre etiketter, de kommer også snart for salg. Det er en serie med kjøkken-etiketter. Tror jammen jeg fått litt dilla på disse gamle etikettene. Jeg har samlet noen blikkbokser som jeg bruker til blomsterpotter, og jeg tenker at de også ville bli litt småkule med en etikett på?? Jeg skal i allefall prøve å se. Tar bilde av det hvis det er en god ide =) Ville bare gi et lite livstegn til dere i dag. Og så vil jeg også si hjertelig velkommen til alle dere som har lagt dere til som følgere i det siste. Jeg setter pris på hver og en av dere!! Tror jeg vil lage en liten giveaway snart for alle følgerne mine snart, men først vil jeg avslutte den som er på facebook. Kos dere med kvelden og legg gjerne igjen en hilsen til meg så kommer jeg innom dere =)

onsdag 18. august 2010

Er dere på facebook??


Er det noen av dere som er på facebook?? Jeg vet om noen av dere da, som følger meg der allerede og det er jeg kjempeglad for =) Gå inn på siden min HER og finn innlegget om å invitere vennene dine til siden min, så er du med på trekning av en Salige Lavendel gave. Har ikke helt bestemt hva gaven skal være enda, men skal prøve få til noe fint. Husk å skrive en kommentar om at du har invitert vennene dine når du har gjort det. Og så sier jeg TUSEN TAKK til dere som vil være med på det! Ha en fin dag alle sammen. Her hos meg er det et ordentlig ruskevær, så jeg håper bare at ikke alle blomstene mine blir blåst i fillebiter...

tirsdag 17. august 2010

Blondekjole / tunika


En helt fortryllende kjole/tunika til de som bruker str. X small. Dette er desverre den eneste størrelsen som er igjen, og det er ikke mulig å få tak i andre størrelser. Denne er sikkert flott og kombinere med en myk lang strikkejakke, jeg elsker kombinasjonen av blonder og strikkeplagg. Synes det er lekkert med v-skjæring bak også. Ja heldig er de som er så tynne at de kan komme inn i denne!! Pris kr. 299,-

mandag 16. august 2010

Brun medisinflaske



Brun medisinflaske med glasslokk og nydelig fasong. Glasslokket har "frostet" glass i bunnen så den ser gammel og autentisk ut.(trykk på større bilde, så ser du detaljene bedre) Måler ca 9 cm i høyden. Etikettene følger ikke med, men jeg holder på å designe en hel kjøkkenserie med disse etikettene. De kommer for salg her hvert øyeblikk. Her har jeg satt på etiketter med "bakepulver" og "vanilje sukker" for jeg synes disse flaskene kunne passe godt til det. Ellers var de jo også ganske snertne å sette en blomst oppi =) Pris pr flaske kr. 69,- Kjøper du 2 stk. får du dem for kr. 120,-

søndag 15. august 2010

VINNEREN er trukket!


Da er vinneren av giveawayen trukket. Salige Lavendel mannen valgte nr. 16 og det er
REBEKKA SVARSTAD som skrev :

"Jeg liker alle kortene dine:) det er samme for meg og hvilke 5:) jeg har lyst til å kjøpe rammer til de, og ramme de inn på soverommet på rad og rekke:)"

Jeg gratulerer! Da velger jeg 5 kort til deg og prøver å få sendt dem til deg i morgen.

Til dere andre som ikke vant denne gangen - det kommer flere sjanser snart og hvis du er på facebook, har jeg en giveaway der også som dere kan bli med på. Bare skriv Salige Lavendel i søkefeltet øverst så finner dere siden min.
Ha en fin kveld alle sammen og takk for at dere titter innom meg.

lørdag 14. august 2010

Medisinflaske med porselens topp


Endelig begynner jeg så smått og legge ut de nostalgiske medisinflaskene jeg har fått tak i. Disse har jeg ventet på lenge, og de var jammen verdt å vente på, de er superflotte!! Har aldri sett maken til disse noe sted. Denne flasken har klart glass, nydelig fasong og har både porselenskork og rød plast kork. (Se bildene under) Porselenskorken gjør flasken veldig gammeldags og "ekte".


Selv bruker jeg den som duft-flakong og synes den er flott med litt tørket Lavendel oppi, og jeg har bare porselenskorken på. Noen dråper eterisk lavendelolje har jeg også dryppet oppi for å få mer Lavendel lukt, det kan man jo aldri få for mye av =) Flasken er ca 13,5 cm høy. Det er sikkert mange andre måter å bruke den på som jeg ikke har tenkt på, har du gode ideer må du gjerne tipse meg. Pris kr. 159,-



fredag 13. august 2010

SNART...

Snart legger jeg ut de nye varene jeg har snakket om her, men jeg har vært på to små reiser etter hverandre, så det har ikke blitt tid eller anledning til å få lagt ut noe som helst de siste dagene.
Men nå er jeg hjemme igjen, så nå skal det snart bli litt aktivitet her igjen.
Jeg har noen fantastiske medisinflasker i riktig gammel stil som jeg bare gleder meg til å vise dere.
De er så spesielle og skjønne at jeg venter med å si noe om dem til dere kan se bildene selv =)
Skal nok få lagt ut litt av hvert i løpet av helgen, og så må jeg trekke en vinner av giveawayen denne helgen også. Blir spennende å se hvem av dere som vinner. Ha en koselig kveld og takk for at dere titter innom og legger igjen så mange koselige kommentarer til meg. Jeg kommer innom dere i løpet av helgen og ser hva som har skjedd i bloggeland de siste dagene =)

lørdag 7. august 2010

Kunst - stuntet


Da var kunst stuntet over! Det var glasskunstneren Lisbeth H. Hille som var initiativtageren til dette stuntet. Hun er en av dem som stilte ut sammen med meg i Paris i mai. Inspirert av kunstnermiljøet på Montmartre har hun gått og båret på en drøm om å få til et kunstner-marked her i mandal lenge, og nå fikk hun endelig gjort alvor av drømmen sin. Hun kaller det et stunt fordi det er første gangen det har vært noe sånt i Mandal. Her var både glasskunst, billedkunst, fotokunst, smykkekunst, støping og annet representert av et titalls kunstnere. Over ser dere teltet som Lisbeth H. Hille og jeg delte. Regner med at noen drar kjensel på Salige lavendel-kortene...Hvis noen lurer er jeg damen med solbriller og lyst hår som står utenfor teltet, bak de to barna =) Stuntet var vellykket og det var gøy å være med på!

Hadde forresten en herlig opplevelse mens vi stod der. Det kom en vakker dame kledd i hvite blonder, tyll og hatt og en heklet veske med en stor rosett på, hun hadde til og med hvite tynne hansker som hun hadde brukt i sitt eget bryllup...hun var som sakset ut av en svunnen tid!!
Ja, hun falt selvsagt pladask for kortene mine, og jeg synes det var en ære at de havnet i slike vintage hender =) Dere skulle sett henne - og ja, jeg skulle tatt bilde av henne!! Men har dere litt fantasi, kan dere sikkert se henne for dere. En ekstragavant opplevelse på en deilig solfyllt dag!

fredag 6. august 2010

Hvit bestemorduk


Da var pustepausen over og jeg har fått nye varer i dag.
Jeg begynner med å legge ut denne fine hvite bestemorduken. Den måler 125cm x 125cm og har skjønne nostalgiske broderier. Selvsagt er duken skjønn akkurat som den er, men den er også superfin og legge på skrå over en annen duk, f.eks en grov duk av lin sånn som jeg her gjort på bordet ute i paviljongen.(Se bildet under)Pris kr. 249,-