lørdag 20. april 2013

Å forenkle livet =)

Det skjer mye på en gang her hos oss i disse dager. Vi skal flytte fra stedet vi elsker, med havutsikt så langt øyet kan se og rådyr som tusler helt opp til terrassen vår. Vi har hatt noen herlige år her som vi har verdsatt høyt. Men nå skal vi altså forenkle livet ved å kvitte oss med mesteparten av gjelden vår - en deilig tanke! Derfor bestemte vi oss for å legge ut huset vårt til salgs, og solgt ble det... Det betyr at vi får mindre utgifter og at vi derfor ikke må jobbe så mye og det gjør at jeg og min kjære kan bruke mer tid sammen til både gøye og viktige ting i livet. Gleder oss veldig til det =) Vi synes jo egentlig vi er heldige som fortsatt vil være mest mulig sammen etter 20 års ekteskap, det er noe vi skal ta godt vare på. 

Det er en veldig fin plass der vi flytter også, med gangavstand til Sjøsanden. Vi elsker å gå turer langs strendene, det er ren terapi! 
Huset vi har kjøpt er fra 1890, men er i god stand. Det er likevel en god del som må gjøres der og arbeidet er påbegynt i denne uka. Det tar nok noen uker før vi føler at livet er forenklet - akkurat nå føles det litt motsatt siden det jobbes fra morgen til kveld...men det er jo bare en liten periode.


Siden det er så mange interiørbloggere som følger bloggen min, tenkte jeg å bruke deres ekspertise framover og håper jeg får mange gode råd. Her er mine 2 spørsmål i dag:

1. Vi må ha en midlertidig løsning på badet (badet skal utvides senere) og derfor må vi finne en rimelig løsning. Synd å betale mye for noe som skal rives vekk igjen om litt...Er det noen av dere som vet hvor man kan få tak i BILLIGST mulig belegg til baderom??

2) Er det noen som har en fargekode på en støvete turkis-blå farge?? Skal male et møbel på badet i den fargen. Har du bilder/ link / forslag, tas det imot med takk. 

Det var et lite livstegn fra meg i dag =) Blir spennende å se om noen har noen gode råd til meg.
Nyt dagen!!


14 kommentarer:

 1. Gratulerer! Det er nok tungt å løsrive seg, men vi lever en gang og det bør gjøres riktig :) Vi hadde midlertidig bad i kjelleren, satte opp gipsplater som ble malt med noe våtromsbestandig lakk.. :)

  SvarSlett
 2. Eg har ingen lure tips til deg.
  Men eg vil ynskje lukke til med flytting og nytt husvære.
  Det er nok ikkje enkelt å bestemme seg for å skifte, men ein kjenner
  sjøl når det er nødvendig.
  Håpe helga blir fin hos dokke :)
  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 3. Gratulerer med nytt bosted og lykke til med videre jobb og prosjekter! Og så rett dere gjør, man skal ikke jobbe seg ihjel heller, bedre å nyte livet mens man kan ;o)
  Ha fine dager, så snakkes vi etterhvert
  Klem

  SvarSlett
 4. Hei skjønne deg:)
  Synest dette Høyres kjempeflott ut,av og til er det riktig å bryte opp og så fantastisk å pusse opp et slik gammelt hus,gleder meg til å høyre meir og sjå bilder:)
  Akkurat at du skriver dette idag gjorde meg faktisk godt,for vi går med tanke om å bryte opp og flytte på oss til ein annen kommune,vi såg på et hus idag,huset er renovert på fasaden men inni må det gjerast litt men det er jo overkommelig sjølv om dei dyreste romma må tas,så billige løysingar før ein gjere meir stort ut av det er jo kjekkt å få tips om,ofte så får ein bedre beliggenhet og friere område rundt når ein kjøper eldre hus.

  Masse lykke til:)
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 5. Så kjempe kos å høre fra deg igjen:)
  Dette høres ut som en invistering for herlige gode dager fremover:)
  Det er alltid vemodig å flytte fra et hjem man har hatt i mange år, men er helt sikker på at dere vil få det utrolig godt i det ny også:)
  Gleder meg masse til å følge oppussingen fremover:)
  Ønsker deg fortsatt en herlig kveld
  Klem Merete

  SvarSlett
 6. Syns det hørtes kjempeflott ut jeg ♥
  - tid og sambvær er beder enn å bo
  seg ihjel - en HERLIG invistering for
  fine år fremover ♥ Beklager men jeg
  har ikke hjelpe med det du lurte på
  her nå, men jeg ønsker deg masse lykke
  til videre fremover - og jeg gleder
  meg til kanskje å få se hvordan det
  blir hos deg etter hvert :) Tid til
  hverandre og gjøre mer sammen høres
  helt fantastisk flott ut i mine ører :)
  - og jeg kan skjønne at det kan være
  litt tungt å gi slipp på det man har
  da... Ønsker dere alt godt fremover
  og ha en fin, fin helg og vår ♥ ♥ ♥
  Stor klem fra Mette

  SvarSlett
 7. Hei!
  Har også lett etter den turkisfargen du beskriver, men sånne farger har så lett for å bli pastell i stedet for "støvete", og det avhenger bl.a. av lysforholdene akkurat der du skal ha den. Men jeg kom fram til den fargen som heter "Sjøgløtt" (S1510-B20G hvis jeg ser rett på fargekartet, det er nemlig skrevet over tallene). Det koster ikke så mye med halvliters prøveboks, det er lurt å prøve før du kjøper mer.Hvis det du maler skal tåle en del vann, kan du velge dekkmaling el. skipsmaling, den er enda mer vannbestandig enn våtromsmaling, er min erfaring. Når det gjelder belegg til bad vet jeg ikke hvor du får billigst, men det er viktig at du får sveisbart belegg, for å få det tett i hjørnene og evt. skjøter. Belegg er jo uansett ikke dyrt i forhold til det meste annet. Jeg har svart- og hvitrutet på badet, og foretrekker det framfor flis.
  Lykke til i "nytt" hus!
  Hilsen Marit

  SvarSlett
 8. Jeg skal ikke gi meg inn på verken fargekoder eller belegg, det er det andre her som kan mye bedre enn meg. Derimot vil jeg gjerne gratulere med en utrolig tøff, frisk og sikkert riktig beslutning. Sikkert arbeidsomt og krevende, men et verdivalg for fremtiden. Lykke til!

  SvarSlett
 9. Hei Marit! Håper du ser denne meldingen, for jeg får jo ikke kontakt på annen måte siden jeg ikke kan trykke meg til bloggen din ...hvis du har noen. Men jeg ville bare si tusen takk for tipsene! Skal definitivt sjekke den fargekoden og det du sier om at det lett blir pastell istedet for støvfarger er nettop også min erfaring. Skipsmaling skal jeg også notere meg, det jeg skal male er nemlig et møbel jeg skal ha på badet, så det bør tåle litt vann. Har også vurdert sjakkmønstret belegg, synes det er råtøft. Så noen bilder fra et bad med dette belegget tidligere i dag, og det var bare kjempelekkert kombinert med litt gammeldagse bademøbler. Takk igjen for gode tips og at du tok deg bryet med å hjelpe meg, det verdsettes =))

  SvarSlett
 10. Gratulerer så masse kjære du, med hussalg - med nytt hus og med nye dager:)
  Vi er ved et veiskille hos oss også og vi snakker mye om hva vi ønsker fremover, for nå blir det ikke de aller største omveltningene (siden A takler dårlig mye nytt på en gang) men vi tenker og snakker i alle fall:)

  Er ille dårlig på interiør men har funnet en blåfarge som jeg selv har falt helt for. Vet ikke helt om den går i den sjateringen du ønsker men du kan finne både bilder og fargekode på bloggen til Hobbyvimsa; http://hobbyvimsa.blogspot.no - hun har malt et skap i en aldeles nydelig blåfarge:)

  Ønsker deg en fortsatt god søndag
  varm klem:)

  SvarSlett
 11. Heia!
  Har lest kommentaren :-) Bare hyggelig om tipsene kommer til nytte. Har nok ingen blogg. Apropos baderomsmøbler: Jeg kjøpte 60-talls skjenk og skap på bruktbutikk, sånne med treornamenter på, og malte hvit; mer praktiske baderomsmøbler kan en ikke få. Vasken er nedfelt i skjenken. Ulempen er at de må males opp sånn dann og vann, men jeg mistenker at de ellers varer evig! :-) Igjen: Lykke til!
  Hilsen Marit

  SvarSlett
 12. Hei igjen Marit =)
  Jeg har hatt en gammel skjenk med de nydeligste fasonger som bademøbel til nå...men jeg kan desverre ikke ta den med meg på det nye stedet. Synd! Men jeg har et annet gammelt møbel som jeg skal pusse opp å bruke istedet. Jeg er nemlig også utrolig fornøyd med denne typen møbler til badet, mye flottere enn møbler somegentlig er beregnet til bad. Tenkte jeg skulle male med litt blankere maling på akkurat dette, og kanskje ta 4 strøk på selve bordplaten. Skal nok bli bra. Fant forresten en farge som heter Petroleum (samme som sjøsmaragd) som jeg tror er ca den turkisblå fargen jeg leter etter.

  SvarSlett
 13. Hei! Så koselig blogg du har, og så kjekt å lese overskriften på dette innlegget! Ja det er smart å forenkle livet sitt. En angrer aldri på det. Selv om det kan være litt tungt å venne seg til det i begynnelsen. Vi har forenklet livet vårt vi også, så vi kan konsentrere oss om de viktigere ting! Oppmuntrende å lese og høre om folk som gjør det samme. Hilsen to fra Karmøy som også har vært gift i 20 år i år! :)

  SvarSlett
 14. Kjære "anonym"! Vet ikke om du ser denne hilsenen, men takk for koselig kommentar! Høres ut som vi forenkler livet av samme grunn =)Det var igrunn ikke så vanskelig som vi trodde...og vi gleder oss til fortsettelsen.

  SvarSlett