lørdag 13. august 2011

Fransk nougat - lag det selv!

Da har jeg prøvet oppskriften på fransk nougat. Oppskriften er fra en konfektbok utgitt i 1909, du finner den i innlegget rett under her. De er kjempegode og kan anbefales!! Jeg knakk nougaten opp i biter i stedet for å skjære med kniv, så fikk jeg den rustikke looken. Brukte rårørsukker istedet for det hvite raffinerte, tror det gir mye bedre smak og er også sunnere. Jeg helte den varme massen ut på bakepapir som jeg la i en langpanne. Det stivner så raskt at du må ikke somle for mye med å få det ut av kjelen. Først så det ganske lite ut, men da jeg knakk det opp fylte det en liten kakeboks.


16 kommentarer:

  1. Ahhhh hvor herlig dette så ut ♥

    Ønsker deg en herlig helg!

    Klem

    SvarSlett
  2. Mmmmmm, det så godt ut!
    Kos deg i helgen :)
    Klem

    SvarSlett
  3. Mmm..det så nydelig ut<3
    Kos deg i dag:)
    Klem

    SvarSlett
  4. Mmmm...det så kjempegodt ut. Fransk nougat har jeg aldri prøvd å lage før.
    Hadde vært gøy å prøve :-)

    Ønsker deg en fortsatt fin helg!
    Klemmer!

    SvarSlett
  5. Wow... det så godt ut.
    Fikk såååå lyst på no' godt nå.

    SvarSlett
  6. Det ser jättegott ut! Borde jag prova att göra någon gång.
    Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!
    Kram Frida

    SvarSlett
  7. Her var det jammen masse godt :-)

    SvarSlett
  8. Farlig fristende:))
    Nydelige papirposer i innlegget under, nostalgisk og vakkert!
    Klem:)

    SvarSlett
  9. Mmmm - dette så farlig godt ut!

    Det hadde vært noe å fylt opp de fine posene med :)

    Ha en skjønn kveld og ny uke!

    Klem fra Tove

    SvarSlett
  10. Hei og takk for hyggelig kommentar hos meg. Her hos deg var det mange fristelser og mye fint. Kjempegøy å titte rundt inne på bloggen.
    Ha ei fin uke!
    klem

    SvarSlett
  11. Mmmm.Får vann i munnen:), dette så deilig ut. Hva blir det neste, tro? Her er det alltid så spennende inlegg. Ha en fin dag.
    Farmor

    SvarSlett
  12. Namnam...dette så jo riktig så godt ut :-)Snadder!

    Ang. gule og røde bringebær, så syns ikke jeg det er så store forskjellen på smaken.....men leste en plass at det var noen som syns de gule er de beste.......men jeg holder en knapp på de røde :-)

    Klem Rita

    SvarSlett
  13. Dette så virkelig godt ut, men får vel prøve det til jul!
    Ser at flere har kjøpt papirdukker inne hos deg, men jeg kan ikke finne link til de, eller kanskje du ikke har det lenger?
    Ha en god søndag.
    Klem fra Kristin

    SvarSlett
  14. Dette så utrolig godt ut da. Og jeg som ikke spiser sånt lengre. Tror jeg må lage i stand noe lavkarbosøtt til kvelds nå jeg;)
    Håper du har en fin søndag. Her pøser det ned.
    Klem fra meg!

    SvarSlett
  15. Mmm...mums! Detta såg så läckert ut att det måste jag prova en dag!

    Kram Joy♥

    SvarSlett