mandag 8. august 2011

Bestikk plansjer


Som jeg allerede har sagt, har jeg funnet flere gamle franske bøker, så gamle at de er antikke for mange mange år siden. Og her kan dere tro det finnes mange skatter som sender meg rakt opp i designhimmelen...Jeg fikk nesten tårevåte øyne da jeg så disse knivene i forskjellige farger - ikke bare fordi de rent designmessig er helskjønne, men også fordi jeg fikk noen skjønne farmorminner.

Farmor i Danmark hadde sånne små kniver i mange forskjellige farger, og vi barna gledet oss forferdelig til å velge oss hver vår farge da bordet skulle dekkes. Det var alltid rift om den røde kniven kan jeg huske. Mamma har disse knivene i skuffen sin nå, og jeg må alltid stå noen sekunder å tenke litt når jeg får et gjensyn med dem. Farmor betyr bare gode minner, en snill dame med glimt i øyet og gjerne en spøk på lur, gavmild og lun. Vi hadde hemmeligheter med farmor =) Hun var alltid på "vår" side og vi stolte på henne.

I allefall...har det blitt noen nye plansjer av denne franske bestikk-katalogen. I dag viser jeg fram de fargerike plansjene, og i morgen kommer det noen som har sorte, beige og hvite kniver. Umulig å si hvilke som er vakrest, de er flotte hver på sin måte. Selv føler jeg plutselig litt behov for å få noen fargeklatter inn i interiøret mitt. Har fått litt sansen for den brokete stilen hvor farger blandes sammen og lager en kul - uhøytidlig- glad helhet. Er det flere som føler det eller er det bare hvitt og atter hvitt som teller???

Du finner plansjene i nettbutikken HER
Blomsterplansjene jeg laget i går ligger også der.

Takk for besøket, og takk til dere som stadig legger igjen hilsener til meg !! Meld deg gjerne på giveawayen også (premien er 250 kroners handel i nettbutikken)hvis du ikke allerede har gjort det. Du finner den lenger ned...NYT dagen!! Her skinner solen og jeg skal ut med min firbente venn =)


9 kommentarer:

 1. Stilig.
  Sånne kniver skulle jeg gjerne hatt i virkeligheten.
  Kan faktisk huske noen lignende fruktkniver, som mine besteforeldre hadde.

  SvarSlett
 2. Stilig!
  Er ikke så flink til å få inn farger i hjemmet, men jeg har det langt fra hvitt og bare hvitt. Her går det mest i naturlige farger: brun, sort, grått, hvitt,grønn, beige etc.etc.
  MEN sakte men sikkert skal jeg få introdusert litt farger her og der.. :D
  Klem Madelén

  SvarSlett
 3. Nydelige plansjer du lager, de med blomster under her også. ♥

  Ønsker deg en kjempefin dag videre, her skinner solen ! :)

  Stor klem fra Anette

  SvarSlett
 4. Kjempesøte plansjer:) Og så koselig å minnes Farmoren din:)
  Takk for kommentar inne hos meg..Godt å vite at man ikke er helt alene om forvirringa;) Har ikke klart å bestemme meg helt enda. Men det er så koselig at så mange kommenterer og kommer med tips og erfaringer:)

  SvarSlett
 5. Så flotte plansjer over fargerike kniver og gafler. Nei, det er ikke bare du som får farmor-minner ved dette synet! Min farmor hadde noen kjempefine fruktkniver, og de skulle kun brukes til frukt ;o)
  Ellers hadde hun de vanlige i lys beige!
  Tusen takk for koselig kommentar hos meg!
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Herlige plansjer! Fint med litt farger, synes jeg også!
  De blomsterplansjene under her falt jeg virkelig for, har noen fra før av, og de er jeg så glad i! :)
  Hyggelig at du fant meg, så fant jeg også deg!
  Ha ei fin ny uke!
  Klem

  SvarSlett
 7. Kjempe stilig:) Sånne kniver skulle jeg gjerne hatt:) Klem

  SvarSlett
 8. For en koselig og godt fortalt historie. :)
  Jeg har aldri seilt på den hvite bølgen. Liker at veggene er hvite for å få det lyst. Men ellers er det farger, farger. Elsker farger :D
  Ellen :)

  SvarSlett
 9. sukk.... den der plansjen tror jeg at jeg må ha sånn snart altså.... jeg ble litt sånn forelsket i den rett og slett :) Og tenker AKKURAT det samme som du... på farmor med hennes fruktkniver og andre fine kniver med fine håndtak og forskjellige farger... og også elfenben... sukk.... :)

  SvarSlett