mandag 6. mai 2013

Fjerning av gammel tapet

Fjerning av gammel tapet er ikke alltid verken gøy eller enkelt. Det er det jeg holder på med i det "nye" huset for tiden. Jeg fant ut at et skikkelig skarpt hoggjern var et superbra verktøy. Har du noen gode tips til fjerning av gammel tapet, så fortell meg gjerne om det. Kan hende det finnes triks som gjør jobben enda lettere - og i tilfelle er det nok flere enn meg som er glad for tips. 
Men foreløpig fungerte hoggjernet veldig bra! 


 Innimellom all oppussingen må jeg gå tur med min lille firbente skatt, det trenger både hun og jeg. Langs bryggekanten traff vi et andepar i går. Naomi er så flink, ikke noe bjeffing eller jakt...bare vennlig nyskjerrighet =) Man skulle tro endene noterte seg at hun ikke utgjorde none fare, for de tuslet bare videre på sin vei.
Bildene er tatt med min gamle iphone...så kvaliteten er ikke noe å rope hurra for, men jeg synes det var litt søt situasjon.


19 kommentarer:

 1. Huff...misunner deg ikke jobben...men samtidig er det jo kjempeviktig meg skikkelig grunnarbeide.Regner med di har prøvd å fukte tapeten først???Så spennende med nytt,gammelt hus..,er sikker på det blir fantastisk,håper vi får se noen Glimt etterhvert :)
  Herlig å se hunden din....mine hadde hoppet som apekatter tipper jeg!Synes bildene var fine jeg!!!!
  Ikke slite deg ut nå da!
  Toveklem :)

  SvarSlett
 2. For noen herlige bilder av Naomi og endene:)

  Jeg vet ikke om dere lar vær å bruke fukt av en grunn, men det finnes dampmaskiner som hjelper til å løsne den gamle tapeten. Jeg har ikke brukt selv, men vi har brukt en dampvasker - det fungerte også fint:)

  Lykke til videre
  god klem:)

  SvarSlett
 3. Tenkte på det same som Tove og Hanne..
  Litt av ein jobb!

  Lukke til :-)


  klem

  SvarSlett
 4. Å så spennende dager hos dere! Gratulerer med huskjøp :)
  Bare innom med en liten hilsen fra en noe fraværende Tove..

  Klem

  SvarSlett
 5. Skjønner at det er masse arbeid men håper du finner ein effektiv måte å få fjerna det på,lykke til videre med oppussingA:)
  Så herlige bilder av hunden og endene!

  Fine dag til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 6. Hei. Eg har ei dampmaskin som eg brukar til nedvask og liknande.
  Den er super til å fukte gamal tapet før ein skal fjerne den.
  Litt av ein jobb å fjerne tapet, men så blir det så fint etter på :)
  Koselege bilde av hunden din :)

  Ynskjer deg ein fin mai-dag !
  Klem

  SvarSlett
 7. Bare tanken på å fjerne gammel tapet gjør at det begynner å værke i armene......
  Jo da, har gjort det også og gulvbelegg av diverse art......du bør nok høre på de flinke damene over her, jeg har også endt opp med at fuktighet funker best......vil jo gjerne at armene skal funke litt til.
  Herlige bilder av Naomi, Balder er også en slik hund som ikke bryr seg om ender, selv om at han faktisk er 3/4 springer spaniel ......

  SvarSlett
 8. Ah, lykke til med fjerning av tapet, ser ut som du har funnet en grei metode :o) Herlige bilder :o) Klem fra Nina

  SvarSlett
 9. Ja du har jammen fått deg ein "fin" jobb..blerk;-)
  Eg har prøvd da mesta, gamal strie tapet med fiskebeinsmønster er det verste. Endet med å sparkle heile veggen for så å ha eit lag med ein tapet som dekker litt ujevnheter og passer på skjøtene.
  Men med vanleg tapet ha eg ofte brukt ei godt fukta fille og ei brei sparkelskjei. La den våte filla fukte veggen godt så går det mye bedre:-) om tapeten er malt er det lurt å ta av øverste laget så godt det går først:-)
  Lykke til!

  Herleg bilonsdagvofsen og endene:-)
  Ha ein fin onsdag:-)
  Gina

  SvarSlett
 10. Jaja, du har jobb skjønner jeg!! Vi har alltid fuktet tapeten med en sprayflaske med vann- latt det trekke godt inn og brukt en litt bredere sparkelskje til å fjerne tapeten med. Det du bruker er også bra, men tar litt lengre tid... Klem fra Anne-Eddie ;) Bildene var nydelige.. Pleier alltid ha fotoapparatet med på tur, men de gangene jeg har et så fint motiv, er det selvfølgelig hjemme... Klem ;)Lykke til videre med opppussing ;)

  SvarSlett
 11. Der har du virkelig en jobb forann deg, men det kommer til å bli utrolig flott når du blir ferdig:)
  Hadde tenkt å si akkurat det samme som hun over, fukte tapeten godt med vann.....
  Ønsker deg masse lykke til med jobben og gleder meg til å se ferdig:)
  Så herlige bilder av en vakker liten venn:)
  Ønsker deg noen herlige fridager
  Klem Merete

  SvarSlett
 12. Jeg prøvde de meste da jeg pusset opp, fra tappjern til flasker med diverse skumle tegn på. Til slutt tok jeg kaldt vann og en svamp, bløtla elendigheten og dro så av med fingrene. Det er vel Rema som sier at det enkle er ofte det beste - i dette tilfellet stemte det iallefall. Lykke til!

  SvarSlett
 13. Hei ! Skjønner dere er i farten i nytt (gammelt) hus :) Så gøy! Tapeter som skal vekk, må stå sin prøve, det er ikke like lett alltid...Håper dere får dreisen på det hele og koser dere med oppussing. Jeg syns oppussing er gøy. Har selv et gammelt hus og nå er hele underetasjen under renovering. :) Jippi :) Skal snart prøve meg på det prosjketet med drivved-beis...dvs eplecideredikk og det der du skrev om :) Gir rapport. God helg til deg - nyt den, det blir SOL :)

  SvarSlett
 14. Hei. Huff, fjerning av gammel tapet er ikke gøy, nei. Jeg har dessverre ingen gode tips, men skulle du finne ut noe smart så legg det ut her. :-)

  Nydelige bilder av voffsen din og endene. Så flink ho var. Ikke alltid at hunder er så rolige. Flinke Naomi! :-)

  SvarSlett
 15. Jeg prøvde de meste da jeg pusset opp, fra tappjern til flasker med diverse skumle tegn på. Til slutt tok jeg kaldt vann og en svamp, bløtla elendigheten og dro så av med fingrene. Det er vel Rema som sier at det enkle er ofte det beste - i dette tilfellet stemte det iallefall. Lykke til!www.cusabio.com/Native_Protein-118596/ Recombinant human Transcription intermediary factor 1-beta protein

  SvarSlett
 16. Kjære gode deg! SÅ lenge siden jeg har vært innom - og sendt deg noen gode ord. Jeg har tatt fullstendig sommerferie...og det har vært veldig godt. Håper din sommer og har vært fin, og at ikke oppussing har tatt "knekken på deg ;) regner med du koser deg med det....Savner se innlegg hos deg, da....men håper det tyder på at du er travel på en god måte...sender en klem din vei <3

  SvarSlett
 17. Innom for å fortelle at eg saknar deg.
  Vonar du har det bra!

  Septemberklem

  SvarSlett
 18. Heeeei:)
  Jeg har altså tenkt på deg så ofte og savnet deg i blogglandia,så nå måtte jeg innom her og spørre om alt er bare bra?!Pusser du opp enda?Håper du har hatt en delig sommer,og at vi får se noen livstegn fra deg...når DU føler for det vel og merke:)
  Toveklem :)

  SvarSlett
 19. Hiya, I am really glad I have found this info. Today bloggers publish only about gossip and net stuff and this is actually annoying. A good site with exciting content that is what I need. Thank you for making this site, and I will be visiting again. Do you do newsletters? I can’t find it.
  Cccam Server | Best Cccam Server | Cardsharing Server | Best cardsharing

  SvarSlett