tirsdag 4. desember 2012

Honeycomb, hjemmelaget fristelse

Vil du lage noe lekkert som også er delikat å se på?? Dette er enkelt å lage og tar bare noen få minutter. Det liker vi! Jeg har begynt å lage mitt eget godteri og har som mål å ikke spise snop jeg ikke har laget selv. Vi får se hvor lenge det varer, hehe. Men har moro av det akkurat nå.
Fordelen er at man vet hva man får i seg og man kan bytte ut det hvite raffinerte sukkeret med natursukker eller sukrin og også erstatte en del sukker med honning. Vil du prøve dagens Honeycomb??

Dette trenger du: 

200 gr sukker (f.eks Demerara)
50 gr. honning
1 1/2 ts. bakepulver
 (Tips. Kjør sukkeret i en kaffekvern eller i foodprosessor så du får det mer finkornet. Da er det lettere å få smeltet alle sukkerkornene uten at massen blir for mørk!Jeg har en egen liten kaffekvern til sånt bruk..til nøtter, frø og andre ting jeg vil ha finmalt, anbefales!)

 1. Hell sukker og honning i en kjele og kok opp ved middels sterk varme til alt sukkeret er smeltet og du har fått en tykk masse. Det tar ca 7 minutter.


2. Ta kjelen av platen og ta bakepulveret i massen. Rør raskt med en håndvisp og hell massen raskt over på et bakepapir. Dette begynner å stivne veldig fort, så vær rask.

3. La avkjøle en halv time og brekk i biter. FERDIG!

Flott å gi bort i gave, og til alle dere som har kjøpt de trekantete eskene (HER), kan dette være en lekker fristelse å legge oppi esken. Både rimelig og hjemmelaget!

Anbefaler virkelig å gjøre sukkeret mer finkornet, jeg glemte nemlig det og brukte et ekstremt grovkornet natursukker. Jeg fikk ikke smeltet sukkerkornene helt. Det ble godt likevel, men ser jo finere ut hvis massen er helt "smooth".
Bon apetit!
PS! Kan knuses smått og brukes over iskrem eller som kakepynt også!

19 kommentarer:

  1. Tusen takk for oppskrift,
    denne er notert, så får
    vi se om det blir laget
    noe i år :) Ser i alle
    fall godt ut ღ og kjekt
    å lage godteri selv da!
    Ønsker deg en fortsatt
    fin adventstid og uke ღ
    Klem fra Mette

    SvarSlett
  2. Spennende .. :o) Også ser det jo veldig godt ut da .. :o)
    Har du prøvd denne med sukrin i ??

    De eskene er skikkelig flotte .. og den "trekkspill-boka" var bare helt skjønn .. må inn og se litt i nettbutikken .. :o)

    Du får ha fine og kreative adventsdager - klem :o)

    SvarSlett
  3. Herleg!
    Supert tips!

    Og så gjort på 1-2-3 då ;-)

    Fin Adventstid!

    SvarSlett
  4. Så flink du er:):)
    Dette må prøves ut hvis jeg rekker på det;) er ganske hektisk om dagen så;)
    Kos deg videre:):)
    Stor klem fra Linn:)

    SvarSlett
  5. Jeg husker jeg så en episode med Nigella Lawson der hun laget honeycomb og tenkte at dette skal jeg prøve meg på. Og så ble det med tanken - er neimen ikke alltid jeg rir den dagen jeg saler;)
    Men jeg skal prøve meg på det en gang, og stjernemerker innlegget ditt slik at jeg finner tilbake til det når jeg en gang får somlet meg til det:)

    Håper du har fine desemberdager,
    varm klem:)

    SvarSlett
  6. Disse ser veldig fristende ut! Takk for tips og oppskrift :)

    SvarSlett
  7. Mmmmm, så herlig :)
    Takk for at du deler oppskriften. Kanskje jeg skulle prøve meg på noe slikt. Er jo flotte gaver :))
    Ønsker deg en fin kveld
    KLem

    SvarSlett
  8. dette var enkelt, smart og (tror) veldig godt :-)
    takk for at du deler!

    klem tone

    SvarSlett
  9. Hei på deg:)

    Nam nam nam, desse både ser og høyres knall gode ut:).
    Desse skal eg prøva, er jo perfekt som ei lita julehelsing til venner og kjente:). Takk for tipset:)

    Fin kveld til deg:)

    Klems Evelyn:)

    SvarSlett
  10. Mmmmm.... dette så utrolig godt ut:)
    Må nok skrive ned den oppskrift ja:)
    Ha en herlig dag
    Klem Merete

    SvarSlett
  11. Så snill du er! Kjempeflott på oppskrift på snacks til eskene..

    Jeg kjøpte til de første som skal sendes i posten (nydelige sjokolader for en formue ;)
    Kjempefint med en hjemmelagd versjon.

    Ha en finfin dag!

    Her er det nydelig, isende kulde, men sol og litt nysnø :) Vakkert utenfor verkstedvinduet :)

    Klem fra Tove

    SvarSlett
  12. Nam, nam ;o) Enkelt og sikkert supergodt!! No har æ spist litt Toblerone som kom i juleeske fra Danmark..Da sprekker alle ideer om å ikke spise mye snop.. Hm..

    SvarSlett
  13. Søte du - du er nå god, da, som deler slike fine oppskrifter. Jeg må si dette hørtes snadder ut - søtt og godt ;) Jeg har ikke sett sånne før, jeg - kanskje lurt å prøve dem ut da? har en tendens til å prøve litt for mange oppskrifter jeg finner hos bloggere, kanskje dette blir neste ;)
    Likte forresten utrolig godt de memorybøkene dine...nydelige. Så håper jeg dagene er gode, at du nyter vinterlandskap og solen som glimter til innimellom og gjør det hele enda vakrere. Sender en klem din vei <3

    SvarSlett
  14. Nam, disse ser så gode ut! :-)
    Fant ikke natursukker på butikken her, men kan vel lage av vanlig usunt sukker? Er det samme sukkermengden uansett?

    Lekre esker også! :-)

    SvarSlett
  15. Hehe, jeg må bare flire, dette ble kaos.. jeg koker sukkeret og honningen på middels sterk varme, men det blir bare maassssse store sukkerklumper istedet. Hvis du hadde sett ansiktet mitt så hadde du ledd høyt! Hva gjør jeg feil? :-O

    SvarSlett
  16. Å som det hørtes godt ut! Flink som lager egen snacks. Minstemor skal testes for endel matintoleranse og da er det fint å lage eget - hvor man vet akkurat hva innholdet er og kan justere til :)

    Finfin fredag og helg til deg!

    Klem

    SvarSlett
  17. Hørtes digg ut ja! :)

    Ha en fin helg!
    Klem fra
    Kjersti

    SvarSlett
  18. Her i huset prøver også hu mor å innføre hjemmelaget snop. I helgens møljelag serverte jeg hjemmelaget marsipan, drops, gelebiter av juice, brente mandler. Har laget fløtekarameller også men disse er dessverre litt for bløte.
    Men godt er det nå likevel. Det eneste jeg ikke har laget er skumnisser :-), det er nemlig det eneste kravet fra de to yngste smånissene i det blå huset.

    SvarSlett