torsdag 25. august 2011

Jeg møtte Morgentåken i dag.

Jeg møtte Morgentåken tidlig tidlig i dag. Det var et så vakkert møte at jeg måtte bare åpne vinduet på atelieet og stå å nyte det en lang og stille stund. Fikk summet meg til å knipse et bilde før tåken reiste sin vei igjen, så her kan du også få et lite (nett)møte med Morgentåken min. Vakkert?? Litt poesi er også på sin plass etter et så sterkt morgentåke-møte:

MORGENTÅKE


Morgentåke – som om teppet fra nattens kulde

enda ikke er løftet vekk.


Poesi skrevet med tusen dråper

i stedet for blekk.


Stille var morgentåken - stille var også jeg.

Vi møttes før daggryet våknet, tilfeldig på samme vei.


(Ann-Helen Børufsen)


onsdag 24. august 2011

Fuglebur og fugle-egg

Flere nye kort med fugler som tema. Jeg elsker bilder av både fuglebur og egg, synes det er utrolig dekorativt. Klikk på bildet for å se det større, eller klikk HER for å komme til nettbutikken.

PS! Det er fortsatt mulig å bli med på giveawayen, du finner den HER. Jeg trekker en vinner i slutten av måneden.

Små fugler og blomster

Nye kort i nettbutikken i dag. Jeg føler for å forlenge sommerfølelsen litt og synes små fugler og blomster gjør susen. Gjør du noe for å forlenge sommeren eller synes du det er greit at høsten er på vei??


tirsdag 23. august 2011

SKOLE start


Trenger du merker til skolebøkene? Klikk på bildene for å komme til nettbutikken. Bestill skolemerkene i dag, så sender jeg det i morgen! Alle som bestiller i dag får med en papirpose med tag i gave som du selv kan fylle med "sweets" =) Jeg simpelthen elsker disse grove papirposene og synes de er superskjønne å ha stående i en kjøkkenhylle. Kjempekoselig å fylle de med hjemmelaget "sweets" og gi bort i gave også.






lørdag 13. august 2011

Fransk nougat - lag det selv!

Da har jeg prøvet oppskriften på fransk nougat. Oppskriften er fra en konfektbok utgitt i 1909, du finner den i innlegget rett under her. De er kjempegode og kan anbefales!! Jeg knakk nougaten opp i biter i stedet for å skjære med kniv, så fikk jeg den rustikke looken. Brukte rårørsukker istedet for det hvite raffinerte, tror det gir mye bedre smak og er også sunnere. Jeg helte den varme massen ut på bakepapir som jeg la i en langpanne. Det stivner så raskt at du må ikke somle for mye med å få det ut av kjelen. Først så det ganske lite ut, men da jeg knakk det opp fylte det en liten kakeboks.


torsdag 11. august 2011

"Sweets"


Brune papirposer med tags er lagt ut i nettbutikken i dag. (trykk på bildene for å komme dit hvis du vil) Det er 6 forskjellige design. Du kan se nærbilde av hvert design i butikken, her viser jeg alle under ett. Serien matcher de nye "Make a bad day sweet" kortene. Fyll posen med noe søtt - sjokolade eller cookies f.eks - og gi i gave til en du setter pris på. Jeg vil vel også si at en pakke med papirpose og tag kan brukes som en liten venninnegave i seg selv også, uten at man trenger å fylle den med noe.

Eller kanskje du har lyst til å prøve denne oppskriften fra en konfektbok utgitt i 1909 og fylle posen med? Hadde lyst å dele den med dere i tilfelle noen vil prøve den. Si gjerne ifra om resultatet i tilfelle.




tirsdag 9. august 2011

Make a BAD day SWEET!



Ny kortserie med teksten "Make a bad day sweet!" Motivene er hentet fra en antikk fransk kokebok. Her er de lekreste kaker og sjokolade desserter servert på vakkert porselen med sølvbestikk og hvite kuvert duker...sukk!! Skriv et kort og gjør noens dag søtere =) Eller heng kortene på en snor på kjøkkenet, det ble rålekkert!
Du finner kortene i nettbutikken HER

En liten sjokoladebit gjør de reneste underverker for min dag! Jeg er sjokoman...men sjokoladen skal helst være mørk. Det mest fantastiske er jo at mørk sjokolade i tillegg er SUNT. Før var det usunt, nå er det altså sunt. Jeg velger å stole på at det er sunt, og takker vitenskapsmennene (eller kvinnene for alt jeg vet) som tok seg bryet å forske på at mørk sjokolade er sunt. Skulle forresten ikke forundre meg om det faktisk er en kvinne som har funnet det ut!! Menn konsentrerer seg ofte om ting som i mine øyne er uvesentlig, kvinner konsentrerer seg om ting av betydning - som f.eks mørk sjokolade, sko, lip gloss og håndvesker....
Nyt dagen jenter (og gutter) og husk å få i deg nok sjokolade i dag, hihi.



mandag 8. august 2011

Bestikk plansjer


Som jeg allerede har sagt, har jeg funnet flere gamle franske bøker, så gamle at de er antikke for mange mange år siden. Og her kan dere tro det finnes mange skatter som sender meg rakt opp i designhimmelen...Jeg fikk nesten tårevåte øyne da jeg så disse knivene i forskjellige farger - ikke bare fordi de rent designmessig er helskjønne, men også fordi jeg fikk noen skjønne farmorminner.

Farmor i Danmark hadde sånne små kniver i mange forskjellige farger, og vi barna gledet oss forferdelig til å velge oss hver vår farge da bordet skulle dekkes. Det var alltid rift om den røde kniven kan jeg huske. Mamma har disse knivene i skuffen sin nå, og jeg må alltid stå noen sekunder å tenke litt når jeg får et gjensyn med dem. Farmor betyr bare gode minner, en snill dame med glimt i øyet og gjerne en spøk på lur, gavmild og lun. Vi hadde hemmeligheter med farmor =) Hun var alltid på "vår" side og vi stolte på henne.

I allefall...har det blitt noen nye plansjer av denne franske bestikk-katalogen. I dag viser jeg fram de fargerike plansjene, og i morgen kommer det noen som har sorte, beige og hvite kniver. Umulig å si hvilke som er vakrest, de er flotte hver på sin måte. Selv føler jeg plutselig litt behov for å få noen fargeklatter inn i interiøret mitt. Har fått litt sansen for den brokete stilen hvor farger blandes sammen og lager en kul - uhøytidlig- glad helhet. Er det flere som føler det eller er det bare hvitt og atter hvitt som teller???

Du finner plansjene i nettbutikken HER
Blomsterplansjene jeg laget i går ligger også der.

Takk for besøket, og takk til dere som stadig legger igjen hilsener til meg !! Meld deg gjerne på giveawayen også (premien er 250 kroners handel i nettbutikken)hvis du ikke allerede har gjort det. Du finner den lenger ned...NYT dagen!! Her skinner solen og jeg skal ut med min firbente venn =)


søndag 7. august 2011

Masse blomsterplansjer

Her er den nye serien med blomsterplansjer i friske farger. De er alle sammen fra en antikk fransk blomsterbok. Tegningene er så delikate og rustikke og ekte - jeg bare elsker alle sammen. Den franske teksten nederst har jeg spart, synes det er ekstra sjarmerende at det står på fransk. Tror disse trykkene (som er på lerret) vil passe veldig godt i gamle loppis-rammer. Jeg har iallefall tenkt å gå på rammejakt her i Mandal og håper jeg finner noen gamle rammer som kan passe sammen. Hvis jeg sprayer/maler alle i samme farge kan de være forskjellige men likevel bli en harmonisk helhet. Noen kan jo rammes inn to og to (eller tre og fire også for den saks skyld...) og noen kan rammes inn en og en, og henges i en gruppe. Trykkene er i kunsttrykk kvalitet, så en behøver ikke være redd for at de skal falme. Det er minst 75 års lysekthet på dem! Mål : 28,03cm x 19,02cm. Trykk på større bilde for flere detaljer. (De legges ut i nettbutikken i løpet av morgendagen.)

Dette er forresten ingen dum ide når det gjelder å plassere bildene på veggen! Fant artikkelen HER

fredag 5. august 2011

Blomsterplansjer og antikke bøker

Endelig fant jeg en antikk bok med de herligste blomstertegningene i. Det har det blitt plansjer av - jeg elsker lerretsplansjer. Har lett etter antikke blomstertegninger lenge og det ble et ekstra hopp i hjertet da jeg fant denne gamle boka. Prøvetrykkene tok jeg for en liten time siden, og det ble nydelig. Latinske navn står under hver blomst. Det står også tegnet inn et "inch" mål, jeg synes det var sjarmerende så det fikk lov å være med på trykket. Liker så godt at det bare er delvis fargelagt!
Trykk på større bilde så ser du flere detaljer. Du finner plansjene i nettbutikken HER


Takk for alle koselige hilsener på forrige innlegg!
Og bli gjerne med på giveawayen litt lenger ned her. Vinneren annonseres ikke før slutten av måneden, så det er god tid til å bli med. Nyt kvelden videre =)

tirsdag 2. august 2011

Historie skrevet med blod


Historie skrevet med blod

22.juli står en gatesanger ved Egertorget og synger ”bring that smile back to town.” Han har stått der og sunget så lenge jeg kan huske, med glimt i øyet og glade kommentarer til tilskuerne som han baker inn i sangtekstene.

Slik stod han også for noen få dager siden, den 22.juli, og sang. Intet ante han hvor treffende sangteksten hans skulle bli…noen få sekunder senere, før sangen er ferdig, skrives historie med blod. En terrorist sprenger en bombe noen få kvartaler unna, deretter drar han videre for brutalt og hjerteløst å drepe barn og ungdommer som er samlet på en vakker øy. Tenk så fort livet kan snu!!

Hvordan reagerte du da du hørte det??

For de flestes del ble det plutselig skremmende nær oss og den hjerteskjærende rå brutaliteten og ondskapen er ufattelig! De fleste har grått. I mediene har vi hørt tanker om at tryggheten og tilliten aldri skal bli tatt ifra oss – men det ER den jo selvsagt for lengst… Gleden over livet går alltid hånd i hånd med vissheten om at tid og uforutsette hendelser kan ramme oss alle og dem vi er glad i. Dette er en stressfaktor vi må leve med i denne utrygge verden enten vi er oss det bevisst eller ikke.

Forrige ukes reaksjon på terrorangrepet viser likevel at sånne tragedier får fram i dagen noen av de beste egenskapene i mennesker – medfølelse og omtanke. Min søster som bor i Oslo sendte meg en mms i sted med bilder av blomsterhavet i Oslo Sentrum. Det er enormt!! Hun skrev også at en del hadde tatt med seg barna sine og snakket med dem om det som har skjedd og hele tiden kom folk med blomster. Ingen av oss er uberørt av tragedien - ikke fordi vi er norske, men fordi familier og enkeltpersoner er rammet av dyp dyp sorg på grunn av meningsløs vold og ondskap. Og vi blir alle minnet om at livet er usikkert.

Det får oss nok til å tenke litt over hvordan vi bruker livet vårt og mange vender seg til kirken i håp om å finne trøst. Selv vender jeg meg ikke til kirken – av flere grunner, men jeg har funnet trøst i Bibelen. Jeg har lyst å dele et par bibelvers med dere, kanskje det kan trøste dere også i en dramatisk tid hvor historien skrives med blod!

Åpenbaringen kapittel 21, vers 4 og 5 (Les det gjerne direkte fra din egen Bibel hvis du har en, det gjør sterkere inntrykk.)
” Han (Gud) skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller skrik eller smerte. For det som før var, er borte. Han som sitter på tronen sa da til meg: ” Se, jeg gjør alle ting nye.” Og han la til: ”Skriv det ned, for dette er pålitelige og sanne ord.”

Det at venner og familie vi har mistet kan få en oppstandelse og at døden ikke skal være mer, er en del av det håpet som Bibelen forteller om. Også ordene om at Gud skal gjøre ”alle ting nye”, er ord som gir håp om at vi har bedre tider i vente. Det er god trøst å vite om dette når vi rammes av sorg, tap og utrygghet!


Salme kapittel 65, vers 3
” Du som hører bønner. Alle mennesker kommer til deg”

Kanskje ber du til Gud fra før, eller kanskje du ikke pleier å gjøre det? Har man en nær og kjær venn, er det godt å være alene en stund sammen og kunne snakke fritt ut om både uro og bekymringer. Gud inviterer oss til å gjøre det samme med han. Det er mange som opplever en stor lettelse og trøst ved å ha sånne private samtaler/bønner til en Gud som er personlig interessert i oss og hva vi tenker og føler – og han lytter virkelig!

Matteus kapittel 6, vers 9 og 10
” Slik skal dere da be: Fader vår, du som er i himmelen! La ditt navn holdes hellig. La ditt rike komme. La din vilje skje på jorden som i himmelen.”

Jesus ville aldri vært så kynisk at han ville lært oss å be om at Guds vilje må skje på jorden – hvis han visste at det aldri ville komme til å skje! Det gir håp og trøst å vite at Guds vilje – ikke hatefulle menneskers vilje – en dag skal prege jorden vår. Når vi ber ”La ditt rike komme” ber vi om at Guds rike som er en regjering Gud har etablert i himmelen, skal gjøre omfattende og positive forandringer her på jorden.

Dette var noen få tanker fra meg. Hva tenker du om det som har skjedd, og hvor finner du trøst og oppmuntring??

Se videoen som er lagt ut på Nrk sine sider hvor gatesangeren synger rett før det smeller. Linken får du her

Problemer med innlegget i dag...

Litt av teksten forsvinner på venstre side i dag. Jeg prøver igjen senere og håper jeg får det til.