søndag 22. juli 2012

Attitude

Vi møtte en sau med attitude på vår vei...
Den stod midt i veien og tygde og tygde ( merk den skeive munnen, hihi) mens den glodde på oss.
Hvem av oss som hadde mest rett til å ferdes på veien var uavklart, sauen hadde antagelig mest rett siden vi bare var på gjennomfart og den bodde i området. Men lyden av bilen gjorde at den til slutt valgte å la oss passere likevel. 
Jeg syntes den var kul, jeg liker sauer med attitude =)

fredag 20. juli 2012

Sjokoladefabrikken

I dag har jeg vært på Egersund Chokoladefabrik & Co.
Foe en sjokoman som meg må jeg si det var en lekker opplevelse. Bildene taler vel for seg!
 
Vi kjøpte med oss en pose med spennende sjokolade, alt blir laget der i huset/fabrikken. En mørk variant med salt og nøtter var nok den som falt best i smak. Senere skal vi smake på noen mokkasjokolader med pinner i som ser veldig flotte ut... vi klarte nemlig å ikke spise opp riktig alt sammen.

Er du i Egersund en gang må du ikke gå forbi denne sjokoladefabrikken, den var full av sjarm og med en veldig hyggelig dame bak disken!! Sjokolade er dødelig gift for den lille hunden min, så hun fikk ikke smake så mye som en smule stakkar. Jeg er glad jeg ikke er en hund!
Har du vært i Egersund??

onsdag 18. juli 2012

Gul sommerfugl på vei...

Det er nye plansjer på vei til Madame A i disse dager. Den ene med GUL sommerfugl som jeg bare elsker og den andre med flotte insekter.
De er ikke kommet helt fram til nettbutikken enda, men kommer snart. Samtidig kommer også flere av de sort/hvite tøffe plansjene med gamle ting - denne gangern er det...
 vinopptrekkere fra tidlig 1900 tallet og...

"numbering machines" eller stempler fra samme tidsepoke.
 
Og en plansje med noen gammeldagse såpestykker. 
 Sjarmerende??
Regner med å få lagt dem ut på Madame A innen i morgen.
Plansjene er så kraftige at de kan setttes opp mot en vegg og stå godt. Fra nå av blir alle plansjene trykket i lysekte kunstkvalitet, det liker vi!!
Det er så stille i bloggeland for tiden, og selv finner jeg ikke så mye tid til å besøke så mange som vanlig. Men lgger du igjen en hilsen her i dag, kommer jeg innom og titter hos deg i kveld.
Takk for at du titter innom =)

søndag 15. juli 2012

BRØD i fransk stil

(Bildet er lånt fra www.kvalimad.dk)
Noen får tårer i øynene av å se en baby - jeg får tårer i øynene av helt andre ting, f.eks et rustikt brød fra et fransk bakeri. Det er litt langt til et franskt bakeri herfra, men jeg fant jeg fant -  HER kan du lære hvordan vi kan forme våre egne brød så de ser franske og rustikke ut, og ikke et øye vil være tørt når det serveres...det sies iallefall på filmen - og jeg tror det så gjerne!


lørdag 14. juli 2012

Vegetar mat er NYDELIG!

 Hjemme hos oss blir maten tilberedt UTEN kjøtt! Jeg er glad i dyr og ser ingen grunn til at jeg skal spise på dem, og i tillegg er det supersunt med kosthold uten kjøtt. På bloggen Hege in france fikk jeg inspirasjon til å lage disse squasjformene. Brukte ikke oppskriften helt som linken, men inspirasjonen fikk jeg derfra - så tusen takk til deg Hege!! De smakte fantastisk godt!! Bildet under taler for seg, hihi.

OPPSKRIFT:
1) Rasp 2 grønne squasj (har du rasp på foodprosessoren går det går feiende fort). Hell litt olje i pannen og tilsett 1/2 kinesisk hvitløk, la det surre og legg så oppi squasjen - stek til squasjen er mør og krydre med salt og pepper og annet krydder du liker.(Jeg brukte Pepper med ristet hvitløk-krydderet.)

2) Skjær 4 loffskiver i terninger og legg i pannen. Dette suger væsken fra squasjen opp. Stek videre et par minutter til og skru så av platen.

3) Tilsett en god bit raspet parmesan (min var nok 6x6cm ca) og et par gode biter raspet hvitost.

4) Til slutt tilsettes 1 egg.

Fyll i små former (du kan sikkert bruke cupcakeformer også), rasp litt parmesan på toppen og stek på 190 grader i ca 15 minutter. Du burde prøve å lage det, for det var helt nydelig!! Squasjen ble litt pasta-aktig på konsistensen, spennende! Det blir middagen her i dag.
Lykke til hvis du prøver!

PS! Det begynner å bli siste innspurt i salget på Madame A, masse fint der - også nyheter! Jeg sender varer hver dag, så om du er tidlig ute med bestilling kan det være du har det allerede 1 eller 2 dager etterpå. Jeg er i så godt sommerhumør, at jeg legger ved en liten gave til alle...så løp inn på Madame A og se om det er noe du vil unne deg der =) Salg er alltid gøy!
Ha en strålende sommerdag med eller uten sol!

fredag 13. juli 2012

Colour spots!

Da fikk jeg hengt opp Humming bird plansjene, og det skapte noen herlige colour spots og fransk stemning her hos meg! Hva synes du, ble det koselig??
Har hengt dem opp med plakat-kitt som er et supersmart produkt. Man henger opp ting i en fei, det har jeg sansen for. Selv om disse plansjene er veldig kraftige, henger de solid på veggen med bare en liten bit kitt i hvert hjørne. Anbefales hvis du begynner å bli lei av washi tape (det gjør jeg!) og ikke vil ha glass og ramme på. Plansjene ( og linduker m fransk trykk og apotekerflasken + etikettene) finner du på
og der er det solid salg akkurat nå, blandt annet på disse nye plansjene, lindukene og en type etiketter!
Så nå kan du gjøre noen gode kupp og friske opp interiøret uten at det koster så mye.


torsdag 12. juli 2012

Jordbær sylteøy og etiketter

 I dag har jeg laget rødt deilig jordbær syltetøy - med usprøytede jordbær, herlig!!
Hva synes du om etikettene?? Det er jo halve morroa...

Disse etikettene er det mange av dere som har allererde, men uten "håndskrift" på. Nå er disse etikettene kommet i en ny variant med trykket tekst. Det fine er at du kan velge hva som skal stå på dem selv hvis du ikke vil ha det som er standard. Siden det er sommersalg på Madame A i disse dager, fikk denne nyheten også være med på salget, så nå kan du ha mye gøy med etiketter for bare en 5o-lapp! Du finner dem HER .
PS! Nytt for alle etikettene som lages heretter, er at de tåler vannsprut! Det betyr at man kan bruke etikettene også på krukker og glass som ikke bare er til tørrvarer. Tror mange blir glad for denne nyheten!
Det er fremdeles papiretiketter, så man må være litt forsiktig med vannet likevel, men trykket holder seg selvom man skulle få litt søl på det. Det lønner seg nok ikke å gni på etiketten mens den er våt...bare la den lufttørke eller klapp den tørr med tørkepapir.Som en test på de nye etikettene holdt jeg den under rennende vann, og det gikk faktisk bra. Ikke å anbefale altså, men jeg tar litt godt i når jeg tester ut for å få en ide om hva de tåler.

Så må jeg si tusen takk for at du titter innom meg selvom det er sommer og sol, og en ekstra takk til alle som er så søte og legger igjen en hilsen til meg =) Det verdsettes litt ekstra nå som de fleste av oss er litt mindre aktive i bloggeland. Så tusen takk for at du tar deg bryet! =)



onsdag 11. juli 2012

Guacamole

Jeg elsker Guacamole. Sunt, godt og enkelt å lage. Mos avocadoen med gaffel eller stavmixer, tilsett limesaft + salt og pepper. Godt å ha på f.eks bruschetta.(Det du ikke spiser opp av guacamolen må du legge i en lufttett boks og spise neste dag.) Jeg hadde Bruchetta-rester fra vi hadde gjester i går kveld, så dette ble en god og grønn frokost for meg i dag. Bruker du Guacamole??

PS! Få med deg salget på Madame A før det er slutt!!

tirsdag 10. juli 2012

SALG! SALG! SALG!

Nå er det sommerSALGMadame A!! Det er det første store salget jeg har.Trykk på knappen øverst der det står "salg" i nettbutikken, så får du se alt som er lagt ut til supergode sommerpriser. Jeg har laget salg på noe av det fineste som er i butikken, blandt annet de helt nye humming bird plansjene, noen av de flotte lindukene med fransk trykk, fashion strykemerker, lekre lekre smykker og de naturlige olivensåpene i rustikk stil. (Salget varer kun noen dager.) Velkomen inn og kikk, håper du ikke kan motstå fristelsen

mandag 9. juli 2012

SISTE SJANSE!

Siste sjanse til å handle portofrittMadame A i dag fram til klokka 21.00 i kveld.
(Se innlegget nedenfor for mer info og rabattkode.)


lørdag 7. juli 2012

GRATIS porto!

 Fra og med og til mandag kveld (9.juli) kl 21.00 er det GRATIS portoMadame A for alle som handler for kr. 300,- (eller mer)
Bruk koden : f34 (fylles inn i rabattfeltet i handlevognen)

 Noen av varene du finner i butikken er flotte håndlagede duker i 100 % lin, noen naturfargede...

 ...og noen hvite.
 Fuglekort til å bli glad av og

 såper med naturlige ingredienser til å bli ren av.

 Noe man ikke trenger, men som er gøy å ha...

 
 og etiketter i mange varianter.
 Postkort i matt, vintage finish

og masse fine plansjer.
Benytt sjansen nå som det er portofritt - velkommen til en titt på Madame A!
Gleder meg til å spandere portoen =)

fredag 6. juli 2012

Vimpler - uten å sy

 Det er "in" med vimpler, men ikke alle finner tid eller lyst til å sy dem. 
Derfor har det kommet vimpel-trekanter på Madame A som er i kraftig teksturert papir.

Heng dem på en snor med små klesklyper og få sommerstemning i luften. Er det ikke sommerstemning ute, så lager vi den inne!

Det er 6 vimpel-trekanter i pakken. Motivene er skjønne sommerfugler og blomster som Lavendel, Viol, rose og smørblomst.  Du finner dem på Madame A til en veldig hyggelig sommerpris.
(PS! Vimplene er ikke lenger i butikken.)

onsdag 4. juli 2012

De vakreste Hummingbirds

Her vises litt av plansjens bakside, med en liten hilsen fra Madame A
I dag ble de nye Hummingbird-plansjene ferdige, og de er så vakre!! Jeg falt fullstendig for disse unike motivene som er fra en bok utgitt på slutten av 1800-tallet. Nesten så jeg gispet etter luft da jeg så bildene i boka, de treffer meg rett i Det er så fine detaljer og farger og en fantastisk stemning som gjør meg glad!
 Det er  laget et begrenset opplag og de er i lysekte kunstkvalitet. 
Plansjene finner du på Madame A her. (Klikk deg inn for å se nærbilder.)
Et stykke vegg med alle 6 hummingbirds-plansjene er planen her hos meg. Skal ta bilde av det når jeg får det ferdig. (Nå skulle jeg hatt et gammelt fuglebur også som så mange av dere har, det hadde passet fint - men det har jeg ikke...) Trengs ingen ramme synes jeg, de er nok i seg selv og det blir et røffere uttrykk når de bare teipes rett på veggen. Plansjene er dessuten trykket på kraftig kunstpapir med tekstur, så de tåler en støyt og ser ekte antikke ut.


Alle som bestiller en eller flere av disse nye plansjene ut denne uka får en gave sammen med pakken =)
Gleder meg virkelig til å sende ut disse, de kommer til å spre så mye glede!

Detalj av tekstur og motiv.

tirsdag 3. juli 2012

VINNEREN ER...

Da er vinneren av plansje-giveawayen trukket. Det ble nummer 16 som er "Bentes quiltehage". Ta en titt på denne bloggen, her er det massevis av flott inspirasjon fra en dyktig og kreativ jente!! Sommerfuglplansjene var på hennes ønskeliste, så da kommer det sommerfugler i postkassa om noen dager =) Takk til alle dere som var med på giveawayen, det kommer flere sjanser om ikke så lenge.
Bente - mail meg adressen din så sommerfuglene vet hvor de skal fly...


søndag 1. juli 2012

Elsket!!

Et lite nurk som alle vil nusse på =) Herlig med kattunger!