fredag 30. mars 2012

Lavendelposer


 Duften av Lavendel er noe av det reneste og beste jeg vet!

 Bruker Lavendel i skuffer og skap, og selvsagt også til pynt rundt omkring.
Bruker Lavendel-vann når jeg vasker huset også og gjerne Lavendelduft i skyllemiddelet. 

Lavendelen i disse posene har jeg dyrket selv, den er fersk og fin fra i høst. Lavendelduften varer faktisk i minst 10 år. Man skal bare riste litt på den så duftmolekylene aktiveres / frigis.
Disse Lavendelposene finner du på Madame A.
Dyrket og laget med kjærlighet =)

PS! Nye sommerfugl-plansjer i innlegget under.

Lykke med vinger

For meg er sommerfugler lykke med vinger.
Jeg har skrevet om mine sommerfugløyeblikk før, det er små lykkestunder hvor tid og sted glemmes. Sommerfugler gjør dette med meg. De vakre florlette vingene som lydløst flyr fra blomst til blomst, ubekymret i solskinnet. Det smitter. Jeg blir like bekymringsløs en stund og smiler av lykken som flyr så stille og setter spor i sinn og hjerte. Får du et sommerfugløyeblikk - så grip det og nyt det!
 
Du finner 3 nye plansjer på Madame A i dag til en veldig hyggelig pris!
Sommerfuglene er fra en antikk bok som vanlig, og har de skjønneste detaljer og fargetoner. Det var en fryd å lage plansjer av dem. 
Takk for at du er her og titter, og takk til deg som tar deg bryet å skrive en hilsen også! Velkommen igjen senere i dag...flere koselige nyheter er på vei.

torsdag 29. mars 2012

Vase til 14 kroner



 Jeg fant plutselig ut at de brune papirposene med fransk trykk var mer romslig enn jeg hadde trodd.
Du kan bruke et melkeglass, et syltetøyglass eller en blikkboks å putte blomstene i, og så setter du det hele oppi papirposen.

Jeg synes det ble småtøft. Selvsagt kan man også knyte en snor eller blonde rundt, men jeg liker når det ikke er for mye stæsj. 
Jeg har plukket inn kirsebærgrener som så vidt har begynt å blomstre i dag. Og en liten bukett med hvitveis, blåveis og perleblomster. De vakreste gaver fra naturen!
Hvis de brune papirposene med fransk trykk kom på din "må ha" liste nå, finner du dem HER


Nye plansjer

Vakre skjell fra havet gjør seg utmerket på veggen!
De to nye plansjene finner du på Madame A og de har en hyggelig pris!
Om ikke lenge skal jeg tusle rundt på strendene her i Mandal og plukke en håndfull skjell mens solen skinner. O lykke, for en årstid vi er inne i nå.

onsdag 28. mars 2012

Se mine kjoler...

Fant disse herlige kjolene i en antikk bok om klærnes historie. Det måtte jo bli en kortserie av dem...gul som solen, grønn som gresset og blå som himmelen!
Kan se for meg disse opphengt med washitape i friske farger og mønstre på et syrom eller jenterom.
Men jeg håper selvsagt at noen av kortene dere handler havner i noens postkasse også, og ikke bare på veggen =) Når jeg finner et kort i postkassen min blir jeg så glad, noen har tenkt på meg og det varmer alltid - spesielt når det er på en helt alminelig dag og helt overraskende. 
Liker du de glade kjolene finner du dem på Madame A.

mandag 26. mars 2012

Boulangerie = bakeri


 Jeg synes det er en flott dreis på ordet Boulangerie, det er fransk og betyr bakeri.
 Det er temaet på et par av de nyeste dukene med fransk trykk.


Dukene er i 100 % lin, og jeg kan love at det er supergøy å pynte med dem. De blir et blikkfang som skaper massevis av stemning.

Her er et nærbilde av kakene på den ene duken. De er hentet fra en antikk fransk kokebok, og det er også oppskriften nederst på den samme duken.  
Du finner flere bilder og dukene på Madame A.
Dukene forsvinner automatisk fra nettbutikken når de er utsolgt, så hvis du ikke finner den duken du ville ha, er det fordi noen har kjøpt den. 
Nyt kvelden og takk for at du tittet innom meg =)

Nå kommer det snart duker i naturfarget lin også. Fremdeles er det fanske trykk, bilder og tekst på menyen. Elsker den ujevne vevingen i linet, og lukten av et ekte naturlig produkt.
Legger dukene ut på Madame A så sanrt jeg har fått fotografert dem. Synd dere ikke kan se dem "live", for de er skikkelig tøffe og de blir som et kunstverk på bordet!! 
Viser flere bilder senere i kveld.
(PS! Som dere ser i nettbutikken er noen av dukene allerede utsolgt, men det kommer flere smått om senn.)
NYT SOLEN!!! 
 

torsdag 22. mars 2012

En til...

Viser en duk til mens jeg er i gang i dag...
Koser meg med disse dukene. De gamle boksidene gjorde seg så godt trykket på kraftig grov lin!

Jeg fant ut at dukene var ganske tøffe å bruke som "bilde" også! 
Jeg hang dem opp på snoren for å få tatt bilde av dem, og da så jeg at det rett og slett var ganske kult å ha dem hengende på denne måten. 

Detalj av trykket. Er så glad i ornament-aktige mønster kombinert med skrift i forskjellig størrelse.
Det blir litt tøft og litt romantisk på samme tid. 

Duken passet godt til puten jeg laget for en stund siden med dette strykemerket.
Jeg har visst fått dilla på duk! Du finner dukene her :
 Madame A

PS! Dette er rekord - 3 blogginnlegg på 1 dag, hoho!


Duk med fransk trykk no 1

Nå er den første duken med fransk trykk lagt ut på  

Det er bare 1 eller noen få av disse dukene, så hvis du ikke finner dem når du trykker på koblingen, er det fordi noen har snappet den. Produktet fjernes nemlig automatisk fra nettbutikken når det er utsolgt.
Må virkelig si at disse dukene gjør mye ut av seg på salongbordet! Anbefaler en sånn duk istedet for en blomsterbukett denne helgen, så kan du heller plukke deg hvitveis og kirsebærkvister (hvis du bor et sted der det vokser vilt) å sette i vasene helt gratis. Det har jeg gjort i dag. 
Flere duker blir lagt ut i nettbutikken utover kvelden.


Noe som guttene blir glad for...

Det skal innrømmes - det er ikke så mye maskulint her på bloggen! Men denne lille flyplansjen tror jeg kanskje guttene blir glad for! Tror faktisk noen tøffe jenter også kan like denne...
Den er laget fra en annonse som jeg fant i de siste sidene på en antikk bok. Motivene er herlig gammeldagse og fulle av sjarm. Passer godt på gutterommet, men også i stua til mor og på et jenterom som vil ha noen tøffe elementer. Håper den faller i smak. Du finner den på Madame A HER.

Snart legges dukene ut for salg også.(Se innlegget nedenfor) Holder på med siste finishen i dag.
Husk å NYTE solen!

onsdag 21. mars 2012

Duker med fransk trykk

Liker du denne duken med fransk trykk på?? Det er 100 % lin og den er "rå" og frynsete i kantene, elsker sånne kanter!
Jeg er definitivt svak for både lin, franske trykk og en blanding av bokstaver i forskjellig størrelse + ornament-aktige bilder. Trykkene har jeg hentet fra antikke franske bøker. Du verden så mange vakre gamle franske bøker som er laget!! 
 
Noen få av disse dukene kommer for salg på Madame A - om litt. (Måtte bare vise fram bittelitt, klarte ikke å vente=) 

Her har solen skint så snill og gul i hele dag, fantastisk herlig med litt vår og varme!
Kos deg med kvelden hvis du kan og takk for at du tittet innom meg.

 



mandag 19. mars 2012

Skredder-plansjer i gammel stil

To nye skredder-plansjerMadame A i dag. Bildene er fra en utrolig sjarmerende antikk skredderbok, og plassert på en bakgrunn av gulnede gamle papir.

Plansjene er i kunstkvalitet på Epson sitt lerret med minst 75 års lysekthet, du finner dem HER.

 Tidlig på 1900 tallet (som den antikke boken er fra) måtte kanskje alle kvinner mestre sykunsten og sy sine egne klær. Min kjære bestemor som er 102 år gammel har lært skredderfaget av sin mor og jeg kan enda se for meg hennes flittige fingre ved symaskinen. Nå orker hun ikke sy lenger, hun har slitne hender og slitne øyne, men hun har det samme gode smilet! Hun sydde kjoler til oss jentene og brukte de fineste silkestoffer som min reiseglade onkel tok med hjem fra sine mange utenlandsreiser. Husker at jeg var veldig stolt av kjolene hun laget til oss, det var noe luksuriøst og spesielt med dem, de gav meg en aldri så liten catwalk-følelse...=) 
Liker du å sy??



fredag 16. mars 2012

Vaktel egg

Se på disse flotte vaktel eggene! Jeg var så heldig å få de i gave av en venninne i går.Hun har skaffet seg vaktler, så jeg har tilgang på vaktel egg når hun har noen. Dette må jeg si er en herlig ( ...og kanskje den eneste) fordel ved å flytte fra Oslo til Mandal - naturressursene er så tilgjengelige. Jeg bruker naturen hver dag, og nyter det den gir meg.

 Har du spist vaktel egg før? Jeg fant denne infoen på nett om koketider:  
Bløtkokt 1 ½ - 2 min.
   ”Smilende” 2 – 2 ½ min.
   Hardkokt 3 min.
Det blir spenennde å prøve!


torsdag 15. mars 2012

En krukke med gratulasjoner!

Nå kan du sende en hel krukke full med gratulasjoner til en som fortjenerer det!
Det er satt av plass til å skrive inn dato også på "etiketten". Er den litt sjarmerende eller?? 
Du finner den på Madame A

Tusen takk til alle som besøker butikken, det var rekordmange besøk i går og veldig mange av dere har falt for den franske serien med etiketter, te-tags, cupcake wrappers og ekser. Kjempegøy!! 

 

 


onsdag 14. mars 2012

Marie Antoinette, serie

For å kjøre stilen helt ut på Madame A kommer det en serie med Marie Antoinette. Jeg er litt facinert av alle portrettene som er laget av henne, disse tre er noen av dem jeg har i samlingen min som jeg liker best. Hun var Frankrikes dronning på slutten av 1700 tallet og er opphavet til den kjente ordene  "Let them eat cake" som kanskje viste noe av hennes lystige holdning til livet. Hun var ikke så opptatt av å holde seg til de strenge reglene for etikette ved slottet og var kjent for sitt store pengeforbruk. En facinerende person! Du finner den nye serien HER og alle 3 kortene får du for under 100-lappen.

tirsdag 13. mars 2012

Madame A

De mest observante av dere har kanskje lagt merke til at det har kommet en ny menyknapp øverst her. Conzept har byttet navn til Madame A. Madame betyr "fru" men høres definitivt mer sneisent ut på fransk enn på norsk,  og "A" er forbokstaven på mitt navn. Hva synes du om det nye navnet??

Marie Antoinette får lov til å fronte butikken og være ansiktet utad. Et pluss er det at hennes navn også begynner på A, iallefall det ene navnet hennes.

 PS! Inntil domenepekerne virker som de skal kan det hende at menyknappen ikke fungerer til tider og forsiden til butikken (altså "hjem" knappen") streiker, men tror alt skal være i orden iløpet av morgendagen.

Det blir en feiring så snart alt er oppe og går, da vanker det det premier og rabatter så følg med følg med! Gleder meg

mandag 12. mars 2012

Franske stemninger fortsetter...

Cupcake wrappers i serien med franske stemninger.

Borddekningen ser ganske proff ut med denne serien - sukkerskålen kan ha etikett, teposene kan ha tags, cupcakene kan ha wrappers og om man vil kan man fylle esken med hjemmelaget godis - alt i samme serien! (Esken kan selvsagt også brukes til å oppbevare te-posene i!)


Cupcake wrappersene leveres på klipp-ut ark, 3 stk. på hvert ark.
Det er en genial låsemekanisme på dem, så du trenger ikke tape eller lim. Bare lag snitt på de to anviste stedene og putt den lille flippen i snittet. Sitter som støpt!
Du finner dem HER.
Dette kan du spandere på deg selv eller en venninne for under 20 kroner, så lenge det er tilbud på dem. Have fun !

søndag 11. mars 2012

Hva er dette??

Det er tags til te-poser. Samme serie som de franske etikettene og esken.

 Det blir litt ekstra stil på te-serveringen med disse tagsene!
(Teen smaker bedre skal jeg si dere, det er selvsagt bare psykisk...men det spiller ingen rolle =)

 En ganske snerten venninnegave hvis du legger noen te-poser med tags oppi esken i samme serie.

 Leveres på et klipp-ut ark i str. A4, du får 24 tags.
Du kan enten stifte dem på snoren til te-posen eller bruke dobbeltsidig tape, begge deler blir fint.
Stilfulle franske stemninger får du faktisk for under 20 kroner!! Du finner tagsene HER.

Takk for at du kommer innom meg - jeg setter pris på besøket ditt enten du bare titter rundt her eller du legger igjen en hilsen.Selvsagt blir jeg veldig glad for hilsener, for da vet jeg at du har vært her hos meg og dessuten er det mange hilsener som gjør meg varm om hjertet. Jeg skal snart ha en giveaway her som takk for det. Ha en herlig søndag!!


fredag 9. mars 2012

Eske med fransk vintage look


Eske i samme serien som de franske etikettene. Det var en kjemperespons på etikettene, så det er kanskje noen som blir glad for at det kommer flere ting i samme stil. Fransk vintage grafikk er noe for seg selv...

Og en eske til små spennende ting har man jo ofte bruk for!

Gøy med matchende ting som ser kostbart ut, men som ikke koster så mange kronene. En blikkboks ser ut som en antikvitet med etikett på, og den fine esken koster under 20 kroner!!
Nedenfor ser du instruksjoner for hvordan du monterer esken som leveres "flatpakket".
Ikke at jeg tror du ikke skjønner det men...greit å ta en titt på den før man går igang likevel.
(Forstørr bildet, så ser du teksten også)
Du finner esken HER! Shop til you drop =) 

Det blir nytt navn på Conzept shop fordi jeg ikke fikk det domenet jeg ville. Når jeg har fått  papirene i orden for nytt domenenavn, blir det stor feiring her så følg med!

torsdag 8. mars 2012

Sukkersøtt ♥

Nydelig rosa korsett med en liten eventyrengel oppi. Sukkersøtt eller hva??

Turkise detaljer på baksiden, det passer så godt til rosa.

Måler ca. 19,2 cm i høyden. Har du lyst på denne lille sukkersøte saken finner du den HER.

onsdag 7. mars 2012

Paris fashion

Herlig Paris fashion fra 1880 tallet. Teksten ser håndskrevet ut (noe den selvsagt ikke er...) og den lyder: "It´s the songs you sing and the smiles you wear that´s making the sunshine everywhere."
Bildene har jeg hentet fra en gammel bok om motens historie i Paris. Jeg kan love at det er maaaaange lekre bilder i denne boken!! Kortene finner du på Conzept shop HER.


mandag 5. mars 2012

Franske etiketter

Nå kan du skape fransk stemning på 2 minutter - alt du trenger er en pakke med reproduserte gamle franske etiketter.

Er de ikke bare skjønne?!! Plutselig ser de hvite emaljekrukkene mine antikke ut.
( Glasskrukken bak der ER antikk, og er fylt med selvdyrket Lavendel. Love it!)

Elsker fargen av gammelt papir, en slags moccafarge i forskjellige valører.

Elsker grafikken, kunstnerlige tegninger og vakker skrift i skjønn forening.

Etikettene er supre på blikkbokser også!! Jeg gikk nesten berserk med disse etikettene...bare så vidt katten slapp unna, hihi.

De brune papirposene med fransk trykk ble fort en bestseller, så jeg tror mange blir glad for disse etikettene også, som gir den samme franske stemningen. Det er 8 matte papir-etiketter i en pakke. Du finner dem på Conzept shop HER
Og til slutt et nærbilde av alle etikettene i pakken. Trykk på større bilde og Nyt!