onsdag 29. desember 2010

Varme til en liten kropp


Lille Naomi har fått ny genser! Det er litt i kaldeste laget for denne lille kroppen å gå ut uten klær i denne vinterkulden. Genseren er laget av HjerteMynthe og er strikket i Alpakka garn som er mykt, varmt og deilig. En fordel at genseren er ribbestrikket, så er det god bevegelighet i den. Hun er flink å sitte stille når matmor knipser bilder og jeg synes nesten hun smiler litt på det øverste bildet =)

tirsdag 28. desember 2010

Vesker

Jeg har fått sydd meg et par vesker i ferien =) Har hatt så lyst til å gjøre det lenge, men har ikke helt fått ånden over meg til å sette igang. Men i går ble det hele to vesker på meg. Jeg brukte et kraftig møbelstoff på begge veskene, greit at de kan tåle en støyt. Rosetten på vesken lagde jeg av en blonde. Elsker sånne enkle nostalgiske rosetter.

Det ble en veske med strykemerke på lokket også. Synes igrunn det lille merket gjorde ganske mye ut av seg.

Lagde en lomme inni vesken som fikk strykemerke fra Jane Austen serien. Må alltid ha en lomme for mobil og lip-gloss, helt avhengig av begge deler =)
Må si dette var et par artige syprosjekt, og nå gleder jeg meg litt til å ta veskene i bruk.

onsdag 22. desember 2010

Litt design

Jeg har designet for den nye bloggen Hjerte Mynthe i dag. Hva synes dere om header og bakgrunn?? Damen bak bloggen er en kunstner med strikkepinnene. Utrolig mye flott baby-fashion på denne bloggen! Ta en titt her hvis du vil.

mandag 20. desember 2010

This home is blessed with children



Kunsttrykk på kraftig lerret med teksten "This home is blessed with children..." Riktig gammeldags og levende stemning i bildet og beskrivende for hvordan det er å ha småtroll i huset =) Trykk på større bilde for å se detaljene bedre. Metall malje til oppheng. Måler 19,3cm x 28,5cm Pris kr. 169,-

torsdag 16. desember 2010

Er du på facebook??


Hvis du er på facebook, har du muligheten til å være med på en giveaway jeg har der =) Premien er 1 pk. bokstavkort og 5 tilfeldig utvalgte kort fra Salige Lavendel kolleksjonen. Fb siden min finner du her.

Bordkort med Menu kort


Pådekking med stil blir det med både bordkort og menu kort. Du kan skrive ut menyen på maskin hvis du ikke er så veldig fornøyd med håndskriften din, og bare lime den på.
Leveres i pakke med 8 bordkort og ett menu kort. Pris kr. 119,-

tirsdag 14. desember 2010

En liten håndfull hund

Når man bare er 23 cm høy og veier 2 1/2 kilo, så får man lov til det meste...også å tusle rundt i sofaen =) Myke puter lages raskt om til hundeseng. Det ser igrunn veldig behagelig ut!!

mandag 13. desember 2010

Choco pots


Herlige "Choco pots" med underskål. Det er gøy å servere varm sjokolade med stil, og stil er det virkelig over disse skålene! (Fra BA-design) Passer også til dessertskåler og snacks skåler. Selv har jeg stilt ut skålene mine på en hylle hvor jeg stabler dem oppå hverandre med underskålen imellom. Det er jo synd å sette så flotte skåler inni et skap!! Dessuten bruker jeg dem til ALT mulig og synes det er praktisk å ha dem lett tilgjengelig. Disse er blandt mine favoritter på kjøkkenet!
Sett med skål og underskål -Pris kr. 129,-

søndag 12. desember 2010

Lavendel pose UTSOLGT!

Lavendelpose i 100 % linstoff, med strykemerke fra serien "Franske stemninger" som du finner her. Det er metall-malje og hampsnor til oppheng. Lavendelen har jeg dyrket selv =)
Pris kr. 79,-

fredag 10. desember 2010

Vasking av stoff med strykemerker på


Hvis noen lurer på hvordan man vasker stoff som man har brukt strykemerker på, kommer noen få tips her:

1. Vent 24 timer etter at merket er strøket på før du vasker det.
2. Vreng stoffet så billedsiden er inn under vask.
3.Vask separat første gang, fargen kan smitte av.
4.Ikke la stoffet bli liggende i maskinen, da kan bildet "blø".
5. Ikke stryk direkte på bildet!

Jeg har somregel brutt alle de 4 første reglene og det har gått bra likevel, men om man vil være helt sikker bør man kanskje merke seg disse punktene.
Jeg har selv strøket veldig raskt over bildet og lagt matpapir imellom bildet og strykejernet. Men som regel er det jo bra nok å bare stryke rundt motivet også.

torsdag 9. desember 2010

Puter

Jippi, endelig fikk jeg laget lin-puten min!!Har hatt stoffet liggende klart her en stund, men ikke fått hverken tiden eller sylysten til å komme til meg. Men sent i går kveld fikk jeg endelig satt meg ned ved symaskinen. Jeg valgte å sy på stoffstrimler uten sømmer til knyting for å få et røfft preg, de blir enda kulere etter vask. Skal hive puta i maskinen etterpå, men jeg måtte bare titte litt på den først =)
Jeg har brukt det nyeste strykemerket som du finner her. Det ble en pute til også i finvevet lin med striper på som får ligge i en gammel gyngestol. Det var gøy å bruke så stort strykemerke, så nå har jeg fått blod på tann og skal definitivt ha flere sånne store merker i kolleksjonen min!!


tirsdag 7. desember 2010

POESI på lerret SALG!



Salg på 8 av de 13 bildene i serien "Illustrert poesi". Disse bildene var blandt de som var med på kunst stuntet i august. Trykk på større bilde og klikk på bildet en gang til, så kan du lese teksten. Dette er nummererte og signerte kunsttrykk på lerret, montert på ramme. 75 års lysekthet. Ordinær pris er kr. 1150 - Nå selges ett eksemplar av hvert bilde for kr. 799,-
Er du litt observant kan du se hvordan navnet på bloggen "Salige Lavendel" oppstod også =)


PS! "I samme båt" er SOLGT!








PS - "Solens datter" er SOLGT!

PS! "Salige Lavendel" er SOLGT!



PS! "Den gamle" er SOLGT!

mandag 6. desember 2010

Strykemerke med fransk tekst



Jeg har designet et nytt strykemerke i dag. Den franske tekstan betyr "Kjærlighetens slott" og de små ordene på sidene av emblemet betyr "fred, glede, tillit, håp". Hjertet i midten er det samme hjertet som er brukt på bokstavkortet, så her kan man matche litt om man vil. Dette strykemerket fyller en A4 side (men selvsagt med litt plass rundt kantene) så det egner seg godt til å strykes på en pute. Årstallet 1775 er Jane Austens fødselsår, hun har jo forfattet mange sterke kjærlighetshistorier, så jeg synes dette passet godt inn i designet. Pris kr. 142,-

Nå må jeg si jeg gleder meg litt til å stryke dette merket på et stoff jeg har lagt klart her, det er et finvevet linstoff med hvit bunn og tynne støvblå striper - helt nyyyydelig! Men først må jeg ut en tur med min lille firbente assistent. Det er deilig sol og ny hvit snø, så denne turen blir skjønn!
Nyt dagen mine bloggevenner!!

søndag 5. desember 2010

Vinneren er....


Nå har jeg trukket giveawayen, og vinneren er MIE med bloggen Mies Mirakler som du finner her. Gratulerer til deg Mie, vinterkort og etiketter kommer i posten til deg om få dager =)
Ønsker dere alle en fin søndag videre!

fredag 3. desember 2010

God helg og nytt hjertekort


Jeg har laget et hjertekort i den nye bokstavserien som kan brukes som skille mellom to ord, f.eks som her i god helg. Egentlig ble kortet ganske tøfft å bare henge alene et sted også. Jeg ser også for meg å pakke inn en gave i gråpapir, legge et hjertekort oppå og surre rundt litt hamp.
God helg alle sammen, håper dere har anledning til å nyte fridagene sammen med dem dere er glad i =)


torsdag 2. desember 2010

Mine to assistenter

Her er mine to faste assistenter på atelieet. Deres jobb er å ligge langflate og kose seg i blondeputer og ulltepper. Skjønningene mine =)